Här hemma längtar vi bort från mustiga grytor och soppor, och istället blickar vi frammåt mot lättare måltider som enkelt kan tillagas på grillen. Hur ljuvligt vore det inte att sitta ute och njuta av nygrillad lax och härlig potatissallad!?
Men när jag tittar ut genom fönstret så snöar det faktiskt här och mina drömmar om grillning får jag allt stoppa undan ett litet tag till.
Igår gjorde jag iordning helt underbara kycklingspett som jag tror skulle ha gjort sig utomordentligt bra på grillen, men jag fick nöja mig med att göra dem i ugnen. Vilket gick bra det med. Men jag saknade lite av den där grill/rök smaken som blir vid grillning. Men man kan ju inte få allt, eller hur!
ca 14 kycklingspett
3 st kyckllingfiléer
1 msk honung
1 msk ingefära
3 msk olja
3 msk citronsaft
salt & peppar
Skala och pressa en bit ingefära, det skall bli ca 1 msk, blanda det med honung, olja, citronsaft, salt och peppar till en marinad.
Tag ett bakplåtspapper och vik det dubbelt, lägg en av filéerna emellan och gå loss med kaveln tills du bankat den riktigt platt, gör lika dant med resten av kycklingen.
Skär kycklingen i långa strimmlor och lägg dem i marinaden. Låt marinera några timmar, trä sedan upp kycklingen på blötlagda spett ( låt spetten ligga i vatten minst 30 minuter, så de inte tar eld). Lägg på grillen eller på en plåt, när köttet är helt genomvitt är de klara (ca 20 minuter i ugnen på 200 graders värme).
Detta är också en perfekt rätt att ha på påskbuffén!
(eget collage med bild från arla.se)