ANNONS

Projekt Baka Kaka

image473

Ja, i dag damp den ned, avin som säger att mitt paket finns att hämta från kakburken! Man kan inte säga annat än att de är snabba på att få iväg sina ordrar och det tackar jag varmt  för. Idag när jag klickade runt på deras sida hittade jag en flik jag aldrig tidigare kollat, nämligen Projekt Baka Kaka. Där finns det bilder och små instruktioner till enklare tårtor.  Väl värt ett besök om man går i tårtbakstankar!

I helgen är det ju som bekant påsk och jag har lovat att baka en tårta till en utav helgens alla sittningar. Jag funderar på om jag kanske skulle ta och baka tårtbottnarna idag, eftersom jag arbetar i morgon kväll. Vi får se hur jag gör, men jag lovar att jag skall försöka ta bra kort så jag  kan visa Er resultatet!

Jag fick även en annan avi idag, men för att passa i det jag beställt lär jag nog hålla mig undan från tårtor och diverse godsaker i påsk!

Nu skall jag klä på mig varmt och bege mig ut i snöstormen!

0
Kommentera
ANNONS

En längtan..

image472

Här hemma längtar vi bort från mustiga grytor och soppor, och istället blickar vi frammåt mot lättare måltider som enkelt kan tillagas på grillen. Hur ljuvligt vore det inte att sitta ute och njuta av nygrillad lax och härlig potatissallad!?
Men när jag tittar ut genom fönstret så snöar det faktiskt här och mina drömmar om grillning får jag allt stoppa undan ett litet tag till. 
Igår gjorde jag iordning helt underbara kycklingspett som jag tror skulle ha gjort sig utomordentligt bra på grillen, men jag fick nöja mig med att göra dem i ugnen. Vilket gick bra det med. Men jag saknade lite av den där grill/rök smaken som blir vid grillning. Men man kan ju inte få allt, eller hur!

ca 14 kycklingspett

3 st kyckllingfiléer
1 msk honung
1 msk ingefära
3 msk olja
3 msk citronsaft
salt & peppar

Skala och pressa en bit ingefära, det skall bli ca 1 msk, blanda det med honung, olja, citronsaft, salt och peppar till en marinad.

Tag ett bakplåtspapper och vik det dubbelt, lägg en av filéerna emellan och gå loss med kaveln tills du bankat den riktigt platt, gör lika dant med resten av kycklingen.
Skär kycklingen i långa strimmlor och lägg dem i marinaden. Låt marinera några timmar, trä sedan upp kycklingen på blötlagda spett ( låt spetten ligga i vatten minst 30 minuter, så de inte tar eld). Lägg på grillen eller på en plåt, när köttet är helt genomvitt är de klara (ca 20 minuter i ugnen på 200 graders värme).

Detta är också en perfekt rätt att ha på påskbuffén!

(eget collage med bild från arla.se)

0
Kommentera
ANNONS

Lite om mig..

173971-470

Ja, det här är alltså ansiktet bakom Linnéas Skafferi. Mitt.

Som ni antagligen redan har listat ut så är mitt namn Linnéa och ett av mina största intressen här i livet är det här med matlagning och bakning. Tillsammans med min underbara Sebastian bor jag i en lägenhet i Sala, där jag är född och uppvuxen.
Många har undrat om jag har gått någon utbildning som har med matlagning att göra, men svaret är nej, på gymnasiet läste jag till undersköterska och som det arbetar jag idag.

Tyvärr har jag ett litet dilemma när det kommer till att laga mat och baka. Jag har oerhörda svårigheter med att följa ett recept, jag kan det bara inte! Jag lovar att jag så många gånger har försökt, men alltid misslyckats. Kanske har det med att göra, att jag vill ha saker och ting gjorda på mitt vis. Men för det allra mesta brukar det bli bra. Så varför ändra på sig?

Jag började matblogga för lite drygt ett år sedan och jag fullkomligt älskar det. Genom bloggen kan jag bjuda Er alla på vad jag trollar med i köket. Inspirationen får jag genom att läsa kokböcker (som jag fullkomligt älskar att köpa!), tidningar och underbara hemsidor. Men för det mesta är det inte recepten som lusläses, utan jag studerar bilderna och utifrån det skapar jag min egen version.

Om ni har några frågor eller funderingar så är det bara att lämna en komentar!

Tusen tack till alla Er som besöker Linnéas Skafferi, utan Er skulle inte bloggen finnas.

Linnéa

0
Kommentera
ANNONS

Vårstädning pågår..

Här hemma får datorerna sig en vårstädning, så för tillfället har jag lite svårt att få till något fint inlägg med bilder då photoshop inte är installerat än.. Men den som väntar på något gott.. Ja den kommer att få receptet på en helt underbart god paj som vi nyss spisat (blev lite inspirerad av mig själv igår!!) Sedan kommer det förhoppningsvis ett litet inlägg om mig. Jag bad ju Er att lämna en kommentar och berätta lite om er själva, så det är väl inte mer än rättvist att jag gör detsamma!

Men snart är det dags att bänka sig med diverse chips, godis och läskedryck då finalen av melodifestivalen går av stapeln om några timmar. Kom bara ihåg att ha telefonen nära till hands så ni kan rösta på favoriten!

0
Kommentera
ANNONS

Lök & ostpaj

image469

Varför inte bjuda på en underbart gul, härlig lök och ostpaj till påsk? Antingen som del av en buffé eller som huvudrätt! Ett stort plus med denna paj är att det går utmärkt att äta den kall eller lite ljummen, den behöver inte vara varm för att smaka ljuvligt.  Skall du servera pajen till buffén, varför inte göra minipajer. Har man inte små pajformer hemma går det bra att använda en muffinplåt! Ställ bara i muffinformar och klä dem med pajdeg.

Ost & lökpaj:

3 dl mjöl
100 g smör
2 msk vatten

Mät upp mjölet och dela smöret i småbitar, smula snabbt ihop till en deg. Tillsätt lite vatten för att få en fin konsistens. Tryck ut i pajformen och förgrädda i ca 10 minuter på 200 grader.

5 st gula lökar
smör

Skala och skiva löken, stek dem gyllenbruna i smör.

2 dl grädde
1 ägg
3 dl riven ost
salt

Blanda samman mjölk och ägg, rör ned den rivna osten och lite salt. Lägg löken i det förgräddade pajskalet och häll äggstanningen över. Grädda i ca 20-25 minuter.

(eget collage med bilder från Isabella Smith)

0
Kommentera