ANNONS

Laxpasta

image464
I helgen gjorde jag en riktigt god laxpasta som jag tror skulle göra sig fint till påsk. För att göra det lite mer påskigt kan man lägga dit några ägghalvor. Färgsprakande, enkel och färsch påsklunch som en härlig kontrast till allt det söta! Är man ingen älskare av lax går det utmärkt att använda kycklingfiléer istället!

Till 4 personer:

4 st laxfiléer
citronpeppar

5 st stora champinjoner
timjan
smör

1 paprika
1 fp  sockerärtor (färska)
1 påse machesallad
1 ask körsbärstomater
4 kokta ägg
1 avokado
creme fraiche
pasta

Krydda laxen med citronpeppar och ställ in i ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter. Undertiden, skiva och stek svampen i en klick smör. Krydda med salt och timjan.
Hacka paprika, halvera tomaterna, gröp ur avokadon och blanda ihop med sallad, ärtor och den stekta svampen i en stor skål. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
Gör en snabb dressing av olja, citronsaft och några stänk fisksås, blanda detta i salladen.

När pastan kokat klart, blanda den i salladen, lägg genast upp på fina tallrikar. Toppa med laxen skuren i kuber, ägghalvor och några klickar fraiche.

0
Kommentera
ANNONS

På rosa moln..

image463

Åter igen tjatar jag om mina cupcakes, men det är ju så roligt att baka! Igår gjorde jag en omgång och om jag får säga det själv blev de riktigt tjusiga! Istället för att göra frosting på philadelphia gjorde jag en smörkräm, vilket var mycket enklare att arbeta med! Sen blev jag riktigt nöjd med färgen som skiftar så fint i rosa, lila och vitt. Jag har lite kvar i kylen som jag tänkte provgöra rosor av. Det är faktiskt inte så svårt som det ser ut! Lite träning så gör man det lättplätt!

Själva smeten fick smak av kakao och vitchoklad, men jag måste utfärda en varning!! Smeten är så underbart god, riskten är att man hinner äta upp den innan det blir några cupcakes!

Men igår kväll när jag var klar med alla började jag fundera på vad jag skulle göra av alla 24 cupcakes!! Inte kan man ju äta alla själv! Så Sebastian fick som vanligt ta med sig ett gäng till jobbet och sedan åkte jag ned till pappas arbete och bjöd alla där, så nu har jag inte halva kölket fullt längre!

24 st mellanstora:

100 g smör
1 dl socker
1 dl farinsocker
2 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 g vitchoklad
ca 4 msk kakao
mjölk

Gör så här:

Rör smöret tills det är helt fritt från klumpar, ha i allt socker och rör det poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en skål och rör ned det ( tillsätt ev mer kakao, beroende på tycke och smak!)
Grovhacka chokladen och blanda i smeten. Späd med mjölk tills du får en härllig konsistens på smeten, den skall vara ganska fast. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.

Nu skall jag ta en av dessa och sätta mig och tjuvläsa Scrapbook-tidningen jag köpte till mamma idag.

0
Kommentera
ANNONS

På smörgåsen…

image461

Igår blev det smörgåsfika här hemma med mina föräldrar, man behöver ju inte alltid fika med söta kakor, även om det också är gott!
Vi köpte en bit brie, min absoluta favorit bland ostar. De som gillar salami påstår att brie+salami är en perfekt kombnation, själv är jag inte så förtjust i denna korv så jag vet inte. Vad tycker du? Men något jag vet, är att det smakar ljuvligt att byta ut smöret på smörgåset mot philadelphiaost. Det blir lite fräschare tycker jag.
Några blad sallad och ett par ringar paprika, sedan har man det perfekta eftermiddagsfikat! Brödet köpte vi färdigbakat i butik, snabbt och enkelt!

Trevlig söndagskväll!

0
Kommentera
ANNONS

Smått & Gott

image459

Vad är en cupcake och vad är det egentligen för skillnad mellan dessa och en vanlig muffin? Hur får man frostingen mindre rinnig och vad använder jag för recept? Ja det är frågor jag skall försöka svara på idag.

Enligt mina helt ovetenskapliga tankar och funderingar är det så här:

En cupcakes ingredienser mäts med 1 cup (amerikanska mått). muffin i gram.
Muffins kan innehålla allt från blåbär till fetaost, en cupcake är alltid söt (har aldrig sett ett cupcakerecept med fetaost i!!)
Smeten till en cupcake är fluffigare än muffinsmeten.
En cupcake har för det mesta frosting, vilket inte muffinsen har.

Detta är alltså vad jag tror, om du vet en anna förklaring så hör gärna av dig! Men jag är inte så knuslig av mig, de recept jag trollar fram mäts med både cups, decilitermått och gram. Ändå kallar jag dem för cupcakes.

Så till frostingen, jag gör i de flesta fall en frosting på philadelphiaost, smör, florsocker och vanilj. Mängden av varje varierar, det beror ju helt på hur stora och många cupcakes du gör. Men till 16 mellanstora brukar jag köra på:

ca 150 g philadelphia
50 g smör
1 pkt florsocker
1 msk vaniljessens

Vispa smöret till det är helt slätt, det får inte vara några klumpar alls kvar. Tillsätt ost och vanilj, fortsätt vispa, vispa vispa. Sikta i florsockret, lite i taget tills du fått en tjock smet.

Ett tips är att inte använda ligthvarianten på philadelphiaost, det blir mycket, mycket bättre med den vanilga, jag lovar!

(eget collage med bild från O´Holy Sweet)

0
Kommentera
ANNONS

Pölsa vs räkfrossa..

image458

Ja ni goa besökare. Nu sitter jag här hemma i min ensamhet och tycker aninges synd om mig själv. Jag är nämligen precis hemkommen från arbetet och Sebastian är på räkfrossa, medans jag fick äta pölsa på jobbet. Nu är jag ingen extrem motståndare av pölsa, det kan faktiskt vara ganska gott ibland. Men fick man välja mellan det och räkor.. Ja ni kan ju gissa vad jag valt!

Pölsa (eller lungmos som det så smaskigt också heter..) är nog en rätt, som jag antar är på väg att dö ut. För inte vet jag så många i min ålder som uppskattar att få detta serverat till middag. Och nu menar jag inte sån där pölsa på korv, utan riktigt hemgjord pölsa. Jag vet att mamma har ett recept på detta i sin lilla kokbok, jag kanske rent utav skall delge er detta recept.

Men nog om detta, vi tar det i morgon, nu skall jag ta mig en av gårdagens cupcakes och njuta åt att jag är ledig i morgon!

0
Kommentera