ANNONS

Underbara vår

Ute skiner den underbara solen och jag är hem några timmar från jobbet. Så nu skall jag gå ut en sväng i den tidiga våren och njuta. Det är bäst att passa på, man vet aldrig när man får se solen igen!
Är inte det här en härlig tid? Man har hela den sköna våren och sommaren framför sig, allt blir ljusare och faktiskt lite lättare!

På senaste tiden har jag märkt en viss ökning av besökare här på bloggen, det vore kul att veta lite mer om er som tittar in här!

Var bor du, hur hittade du hit, ålder ja och så vidare ni vet. Skriv en liten rad om er själva så blir jag väldigt glad!

Ja visst ja, har ni några frågor eller funderingar så är det bara att fråga på!

0
Kommentera
ANNONS

Citroncupcakes

image457

Kvällens skörd av cupcakes ser ni här på en mycket dålig bild. Bra kamera måste införskaffas, nu! Men jag som ser dem i verkligheten kan ju tala om att de är riktigt tjusiga och smakade gudomligt! Frostingen skiftar i gröna och vita nyanser, det hela toppas med en underbart söt prästkrage (eller är det kanske en stor vitsippa!?). Riktigt vårigt och fräscht!

Nu skall jag strax sätta mig vid tv:n med en cupcake och kolla på Grey´s Anatomy. Ljuvligt!

Ca 16 st cupcakes med citronsmak:

2 ägg
2 dl socker
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker (eller vaniljessens)
juice från ½ citron

Vispa samman socker och ägg. Det skall bli riktigt fluffigt! Sikta mjöl och bakpulver,  vänd sedan försiktigt ned det i smeten, smaksätt med vanilj och citron. Fyll upp formarna till ca hälften. Grädda i 15 minuter på 175 graders värme.

0
Kommentera
ANNONS

Jag gillar verkligen

image456

För mig är dessa ärtor två i ett, för det första är de faktiskt riktigt goda och för det andra så gillar jag starkt zip-låset! Så lätt att sluta påsen (om man inte gör som Sebastian och klipper nedanför zippet, då är påsen helt omöjlig att stänga, jag lovar!)
De smakar ju inte som nyskördade ärtor, faktiskt så är det ju bara just nyskördade som kan smaka så färskt och gott, men för att ha legat i frysen ett tag har dessa helt klart godkänd smak! Precis som med brocolin häller jag bara kokande vatten över dem och låter de stå i ca 5 minuter. Vips så har man smaskiga grönsaker utan att ha behövt koka bort alla nyttigheter, perfekt!

Nu mina vänner skiner solen för fullt och det är bäst att bege sig ut i det kalla, men vackra vädret!

(eget collage med bild från findus.se)

0
Kommentera
ANNONS

Firrepinne

image455

Ikväll blir det fiskpinnar med mos och ärtor här hemma men jag står inte och gör egna när det finns så goda att köpa i affären. Snabbt och enkelt går det när man delar potatisen i småbitar innan den kokas, då är det klart på ett litet kick. Inte jättenyttigt men perfekt en tisdag som denna då det inte finns någon ork över till någon mer avancerad matlagning! Sedan måste jag erkänna att ärtor är en av mina favoritgrönsaker! Så mycket smak i en så liten ärta. Otroligt!

Men allra först skall jag bege mig ut på en promenad i det sköna vädret och njuta av dagens sista strålar!

Jag önskar er en härlig tisdagskväll!

Uppdatering: På paketet med fiskpinnar fanns två alternativa tillagningsmetoder, antingen i stekpanna eller ugn. Jag valde att köra mina i ugnen i ca 15 minuter i 200 grader. De blev perfekta!! Paneringen lossnade inte, de blev inte brända och jag slapp fiskpinnsoset, underbart. Det var första men absolut inte sista gången jag gjorde dem i ugnen vill jag lova!

0
Kommentera
ANNONS

Pestokyckling

image453

Ni kan bara gissa hur gott det doftar här hemma, ren tvätt, rena golv och hyllor, underbart doftande kyckling i ugnen. Kan det bli bättre? Efter att ha spenderat hela söndagen i soffan tillsamans med säsong 1 av Criminal Minds, pizza och annat som hör till hade jag en sån otrolig energi i dag när jag vaknade så för en gångs skull har jag fått lite gjort här hemma. Eftersom tvättkorgen misstänktsamt började svämma över var det bara att kila ned i tvättstugan för att kolla efter en tvättid. Turligt nog fanns det en nu på dagen så strax skall jag gå ned och hämta upp det sista. Äntligen tog jag mig i kragen och röjde i ett av skåpen i köket. Hur jag löste det hela visar jag kanske senare. Nöjd med vad som åstadkommits idag är jag iallafall!

kycklingfilé (ca 1 per person)
3 vitlöksklyftor
basilika
olja
salt & peppar

1 burk creme fraiche
ett par msk pesto
ev 1 vitlöksklyfta
salt & peppar

pasta

Tina kycklingen och lägg den i en ugnsform. Skala och grovhacka vitlöken, gör en marinad av vitlök, olja, basilika salt och peppar och pensla den över kycklingen.
Ställ in i ugnen på ca 200 grader tills kycklingen är helt klar. (köttet skall vitt)

Rör samman fraiche med pesto, för en lite kryddigare smak, tillsätt en pressad vitlöksklyfta. Salta och peppra. Servera kycklingen och pestodippen med nykokt pasta.

0
Kommentera