
Åter igen tjatar jag om mina cupcakes, men det är ju så roligt att baka! Igår gjorde jag en omgång och om jag får säga det själv blev de riktigt tjusiga! Istället för att göra frosting på philadelphia gjorde jag en smörkräm, vilket var mycket enklare att arbeta med! Sen blev jag riktigt nöjd med färgen som skiftar så fint i rosa, lila och vitt. Jag har lite kvar i kylen som jag tänkte provgöra rosor av. Det är faktiskt inte så svårt som det ser ut! Lite träning så gör man det lättplätt!
Själva smeten fick smak av kakao och vitchoklad, men jag måste utfärda en varning!! Smeten är så underbart god, riskten är att man hinner äta upp den innan det blir några cupcakes!
Men igår kväll när jag var klar med alla började jag fundera på vad jag skulle göra av alla 24 cupcakes!! Inte kan man ju äta alla själv! Så Sebastian fick som vanligt ta med sig ett gäng till jobbet och sedan åkte jag ned till pappas arbete och bjöd alla där, så nu har jag inte halva kölket fullt längre!
24 st mellanstora:
100 g smör
1 dl socker
1 dl farinsocker
2 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 g vitchoklad
ca 4 msk kakao
mjölk
Gör så här:
Rör smöret tills det är helt fritt från klumpar, ha i allt socker och rör det poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en skål och rör ned det ( tillsätt ev mer kakao, beroende på tycke och smak!)
Grovhacka chokladen och blanda i smeten. Späd med mjölk tills du får en härllig konsistens på smeten, den skall vara ganska fast. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
Nu skall jag ta en av dessa och sätta mig och tjuvläsa Scrapbook-tidningen jag köpte till mamma idag.