ANNONS

Jag gillar verkligen

image456

För mig är dessa ärtor två i ett, för det första är de faktiskt riktigt goda och för det andra så gillar jag starkt zip-låset! Så lätt att sluta påsen (om man inte gör som Sebastian och klipper nedanför zippet, då är påsen helt omöjlig att stänga, jag lovar!)
De smakar ju inte som nyskördade ärtor, faktiskt så är det ju bara just nyskördade som kan smaka så färskt och gott, men för att ha legat i frysen ett tag har dessa helt klart godkänd smak! Precis som med brocolin häller jag bara kokande vatten över dem och låter de stå i ca 5 minuter. Vips så har man smaskiga grönsaker utan att ha behövt koka bort alla nyttigheter, perfekt!

Nu mina vänner skiner solen för fullt och det är bäst att bege sig ut i det kalla, men vackra vädret!

(eget collage med bild från findus.se)

0
Kommentera
ANNONS

Firrepinne

image455

Ikväll blir det fiskpinnar med mos och ärtor här hemma men jag står inte och gör egna när det finns så goda att köpa i affären. Snabbt och enkelt går det när man delar potatisen i småbitar innan den kokas, då är det klart på ett litet kick. Inte jättenyttigt men perfekt en tisdag som denna då det inte finns någon ork över till någon mer avancerad matlagning! Sedan måste jag erkänna att ärtor är en av mina favoritgrönsaker! Så mycket smak i en så liten ärta. Otroligt!

Men allra först skall jag bege mig ut på en promenad i det sköna vädret och njuta av dagens sista strålar!

Jag önskar er en härlig tisdagskväll!

Uppdatering: På paketet med fiskpinnar fanns två alternativa tillagningsmetoder, antingen i stekpanna eller ugn. Jag valde att köra mina i ugnen i ca 15 minuter i 200 grader. De blev perfekta!! Paneringen lossnade inte, de blev inte brända och jag slapp fiskpinnsoset, underbart. Det var första men absolut inte sista gången jag gjorde dem i ugnen vill jag lova!

0
Kommentera
ANNONS

Pestokyckling

image453

Ni kan bara gissa hur gott det doftar här hemma, ren tvätt, rena golv och hyllor, underbart doftande kyckling i ugnen. Kan det bli bättre? Efter att ha spenderat hela söndagen i soffan tillsamans med säsong 1 av Criminal Minds, pizza och annat som hör till hade jag en sån otrolig energi i dag när jag vaknade så för en gångs skull har jag fått lite gjort här hemma. Eftersom tvättkorgen misstänktsamt började svämma över var det bara att kila ned i tvättstugan för att kolla efter en tvättid. Turligt nog fanns det en nu på dagen så strax skall jag gå ned och hämta upp det sista. Äntligen tog jag mig i kragen och röjde i ett av skåpen i köket. Hur jag löste det hela visar jag kanske senare. Nöjd med vad som åstadkommits idag är jag iallafall!

kycklingfilé (ca 1 per person)
3 vitlöksklyftor
basilika
olja
salt & peppar

1 burk creme fraiche
ett par msk pesto
ev 1 vitlöksklyfta
salt & peppar

pasta

Tina kycklingen och lägg den i en ugnsform. Skala och grovhacka vitlöken, gör en marinad av vitlök, olja, basilika salt och peppar och pensla den över kycklingen.
Ställ in i ugnen på ca 200 grader tills kycklingen är helt klar. (köttet skall vitt)

Rör samman fraiche med pesto, för en lite kryddigare smak, tillsätt en pressad vitlöksklyfta. Salta och peppra. Servera kycklingen och pestodippen med nykokt pasta.

0
Kommentera
ANNONS

Till bakverken

image452

Det här med förvaring av cupcaksen är mitt största problem då de flesta burkar jag har är på tok för små. Vad jag skulle behöva är bra cupcakeförvaring! En sådan här vore ju drömmen då många får plats och de är staplingsbara! I dessa går det blott i en cupcake per låda men är de inte bedårande söta!?

Något som fungerar  relativt bra att ha dem i är faktiskt pizzakartonger, sådanna där höga för inbakade pizzor ni vet. Om man frågar riktigt snällt brukar man kunna få några kartonger gratis eller köpa dem för en billig penning. Men jag känner att det vore bra att ha riktiga grejer att ställa dem i ändå! Har du en bra lösning eller köpt dig en riktigt bra butt? Lämna gärna en komentar isåfall!

I helgen har det inte blivit någon bakning, men kanske i morgon?

(eget collage med bilder från amazon.com)

0
Kommentera
ANNONS

Kalasgott!

image451

Ikväll står det inflyttningsfest på schemat. Lillasyster sålde sin lägenhet i veckan till en god vän och redan idag skall han ha pary. I ärlighetens namn är jag lite trött och sliten så kalas är inte riktigt vad jag känner för, men man brukar ju alltid få kul när man väl pallrat sig iväg!

Hade jag haft ingredienser hemma hade jag absolut blandat mig en jordgubbsmargarita ikväll, men då det är smått om jordgubbar så här i mars så får jag allt vänta några månader.  Kanske är det något att bjuda på till påskkalaset, jordgubbarna skall ju vara frysta så börja leta nu kanske du hittar i någon butik innan påsk!
Annars går det säkert bra att göra på fryst ananas, riktigt gult och härligt! (blir färgen blaskig kan man droppa i några droppar gul karamellfärg) 

Nu skall jag lägga mig en stund på soffan innan det är dags att sätta fart!

Jag önskar er alla en härlig lördagskväll!

0
Kommentera