
Idag blev det strömming till lunch, det är ju så underbart gott! Att man kan hitta ett litet ben eller två har jag helt överseende med när smaken är så ljuvlig. En mycket enkel rätt som går snabbt att laga. Tillbehören kan ju varieras i det oändliga, men min favorit är helt klart potatismos och en citronklyfta. Inga krusiduller bara helt vanlig svensk husmanskost! Det här är verkligen en maträtt jag borde göra mera här hemma, men om man äter på restaurang och det finns strömming på menyn väljer jag ofta det!
Stekt strömming:
2-3 filéer per person
salt
citronpeppar
dill
rågmjöl/ströbröd
smör
Gör så här:
Salta och peppra filéerna ordentligt, strö dillen på ena sidan och vik dem dubbla (dillen innåt).
Hetta upp en panna och stek dem i smör på hög värme, ett per minuter på vardera sida. Servera med hemgjort potatismos och en citronklyfta.
Gillar du fisk?