ANNONS

Det kan aldrig bli för många hjärtan!

image433

Här kommer en liten alla hjärtans dagshälsning till Er alla! Jag hoppas ni är med era nära och kära en kväll som denna. Äter en bit god mat och bara umgås. Själv är jag ganska så nyuppstigen och sitter här i min rosa fluffiga morgonrock.  Natten skall arbetas så idag finns det ingen större ork eller tid att göra någon fancy middag här hemma, inte heller orkar jag klä upp mig och på restaurang. Så vi har löst kvällen så, att middagen skall hämtas på en av stans restauranger kl 18 för att sedan avnjutas här hemma i lugn och ro! En perfekt lösning för oss ikväll!

Jag önskar Er en lugn och skön kväll!

0
Kommentera
ANNONS

Sommarbär

image431

Jag vet att det än är långt dit, men man måste få drömma, eller hur!? Finns det något som andas sommar mer än  bär och mjölk? Tyvärr är det ju lite svårt att få tag på färska bär så här i mitten utav februari, men det fungerar ganska bra med dem du kan hitta i frysdisken på ICA.  Se bara till att de inte legat för länga i frysen och låt dem tina innan du skall äta, så går det fint. Visst, det är inte samma känsla som på sommaren men man kan ju inte få allt här i världen!
En skål med blåbär och mjölk blev lite kvällsmat för mig nu när jag kom hem från arbetet, om man bättar* i en skiva knäckebröd blir det lite mera mättande.
Nu längtar jag verkligen efter varma sommardagar och ljusa nätter, färska jordgubbar och rabarberpaj, sommarstugan och grönsakslandet. Men efter regn kommer solsken och efter vinter kommer vår och sedan sommar så jag ger inte upp hoppet!

*Att bätta i betyder att du har i något tex en skiva hårt bröd i en tallrik med mjölk. Jag googlade på detta "ord" och fick inga träffar. Är det månne ett inhemskt (jugansbomål) uttryck?

0
Kommentera
ANNONS

Grodd!

image430

Alla har säkert odlat groddar någon gång, jag tror att vi till och med gjorde det på dagis när jag var liten. Nu har Lord Nelson kommit med en ny serie frön för groddning, PrimoVitamino, där det bland annat ingår de klassiska alfalfa groddarna, smörgåskrasse, rödisgroddar och groddar från mungbönor.   Hur man gör kan ni läsa i collaget ovanför.
Dessa små groddar är riktigt nyttiga och innehåller både B-vitaminer, vitamin C, järn, zink och magnesium. Perfekt att ha på smörgåsen eller i sallad. Både rädisgroddarna, mungbönor och bockhornsklövern passar utmärkt att ha i wookrätter, soppa och grytor.

Så ge dig iväg till närmaste trädgårdshandel och införskaffa dig en groddbox och lite frö! Ett perfekt projekt att pyssla med mörka februaridagar!

(eget collage med bild från Lord Nelson)

0
Kommentera
ANNONS

Ge med hjärtat!

image429

Så här i alla hjärtns dagstider ser vi hjärtan, nallar, smycken, choklad och många fler presentförslag i de flesta butiker, men vem säger att det bara är den 14 februari som vi skall bry oss om nära och kära? Nog blir man mer överaskad och kanske tilll och med gladare av att få en present en sketen onsdag i början av mars!?
Jag tyckte att detta pyssel verkar som den perfekta presenten att ge bort till någon man håller kär.
 I de flesta hobbyaffärer finns det stansar att köpa med olika motiv (det behöver ju inte bara vara hjärtan, även om man aldrig kan få för många sådanna..) eller så kan man klippa på fri hand. Använd ett lite hårdare papper, skriv något personligt och fäst det på tepåsens snöre. Lägg sedan påsarna i en fin kartong och vips så har man en mycket personlig present att ge bort till någon man tycker lite extra mycket om!
Darling Marhta, hon kan hon!

0
Kommentera
ANNONS

Matig smörgås

image428

Nu återstår bara en natt av helgens arbete och i morgon skall jag njuta av en ledig eftermiddag. Jag som i vanliga fall älskar att laga mat tappar helt lust och ork att stå vid spisen  och röra när jag arbetar många nätter på raken, men jag hoppas inspirationen kommer tillbaka när jag kvicknar till lite! Därav har det varit lite dålig uppdatering här under helgen, men vi tar nya tag under kommande vecka!

Något som inte alls kräver så mycket arbete men är riktigt gott är en äkta amerikans kalkonsmörgås, en eller två sådanna slank ju ner under USAresan måste erkännas. Här har ni en variant på smörgåsen, jag för min del har gärna colesawen på sidan om. Det känns lite matigare då och det går så himla mycket enklare att äta!
Våra svenska smörgsar med ost, skinka och några gurkskivor ligger ju något i lä om man jämför, men de kan ju faktiskt vara precis lika goda!  Eller, vad gillar du bäst?


(eget collage med bild från martha)

0
Kommentera