ANNONS

Matig smörgås

image428

Nu återstår bara en natt av helgens arbete och i morgon skall jag njuta av en ledig eftermiddag. Jag som i vanliga fall älskar att laga mat tappar helt lust och ork att stå vid spisen  och röra när jag arbetar många nätter på raken, men jag hoppas inspirationen kommer tillbaka när jag kvicknar till lite! Därav har det varit lite dålig uppdatering här under helgen, men vi tar nya tag under kommande vecka!

Något som inte alls kräver så mycket arbete men är riktigt gott är en äkta amerikans kalkonsmörgås, en eller två sådanna slank ju ner under USAresan måste erkännas. Här har ni en variant på smörgåsen, jag för min del har gärna colesawen på sidan om. Det känns lite matigare då och det går så himla mycket enklare att äta!
Våra svenska smörgsar med ost, skinka och några gurkskivor ligger ju något i lä om man jämför, men de kan ju faktiskt vara precis lika goda!  Eller, vad gillar du bäst?


(eget collage med bild från martha)

0
Kommentera
ANNONS

Rosa cupcakes

image427

Ja, kanske kan dessa passa till alla hjärtans dag mån tro? Dessa cupcakes bakade jag igår kväll, mycket bakande denna vecka man det är ju så roligt! Den här gången blev jag faktiskt riktigt nöjd med resultatet, bilden gör dem inte riktigt rättvis, de är mycket finare i verkligheten! Rosa och fluffiga med vita blommor eller hjärtan. Riktigt söta och väldans goda. Det är verkligen svårt att låta bli att ta en när man går igenom köket..

Receptet knåpade jag ihop själv och det blev smaskens!

Ca 16 medelstora cupcakes:

2 ägg
2 dl socker
6 msk mjukt smör
1½-2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
ca 1 tsk vaniljessens
½ dl vaniljyoughurt ( eller 1 dl mjölk)
½ dl kakao, lite drygt

ev 1 dl bär men tillsätt då lite mera socker.

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda bakpulver, mjöl och kakao i en skål för sig. Mickra smöret mjukt och vänd ned det i äggsmeten. Rör sedan ned mjölblandningen. Smaksätt med vanilj och youghurten.
Fyll formarna till lite drygt hälften och grädda i 175 grader under  15 minuter. Låt svalna innan de dekoreras.

0
Kommentera
ANNONS

Beroende, jag?

Hur bloggberoende är du? Själv är jag tydligen 78% beroende, för
-ja, jag tänker på saker jag borde blogga om när jag gör andra saker, oftast kör bil eller går
– jag spenderar även en stor tid att kolla runt på många andra fina bloggar
– så gott som dagligen uppdateras bloggen

Nu har jag precis fått färdigt ett gäng cupcakes, de blev ljuvligt söta, chokladmuffin men blåbär och rosa creem cheesefrosting med vaniljsmak och söta flowerpastedekorationer på. Bild kommer senare ikväll eller under morgondagen.

Nu önskar jag er alla en skön kväll!

0
Kommentera
ANNONS

Santa Maria

image426

Nu sitter jag här i soffan och har känner hur den välkända känslan av paltkoma sprida sig genom kroppen. Jag är mätt, proppmätt!
Ikväll provade vi Santa Marias nya tortilla bröd med smak av soltorkade tomater. Här hemma fick det godkännt av oss båda två men det är något med smaken, jag känner igen den från något men kan inte riktigt placera den.
I vanliga fall brukar jag bara äta två bröd men av någon anledning tröck jag i mig tre stycken ikväll, vilket resulterade i detta tillstånd!

500 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
2 påsar Santa Maria Tacokrydda
1 paprika
2 tomater
1 burk mais
2 dl turkisk youghurt
1 avokado

Bryn köttfärsen och hackad vitlök. Rör ned tacokrydda med några deciliter vatten i färsen. Hacka tomat och paprika och lägg i det i pannan. Blanda i youghurten och majs, låt det hela koka ihop några minuter.  Dela och gröp ur avokadon och att ha över färsen.

Värm bröden något innan servering

( eget collage med bilder från Santa Maria)

0
Kommentera
ANNONS

Temligen gott!

image424
I år infaller Fettisdagen tidigt, redan i morgon! Planen jag hade någon stans i bakuvudet var att göra en omgång semlor igår, men eftersom jag hastigt och mycket olustigt blev förkyld fick jag genast stryka detta från planeringslistan. Kanske är orken tillbaka lite senare under dagen, vem vet? (eller så ber jag helt enkelt Sebastian att köpa med sig varsin hem till oss efter arbetet..) Jag hade tänkt att göra dem i miniformat, för hur många orkar egentligen äta upp en hel semla själv utan att må dåligt efteråt?

Någon som många förknippar med semlor är dektektiven Ture Sventon, men han åt temlor året runt som han förvarade i sin temelburk när han var på resande fot. Nog skulle jag kanske tröttna på dessa bakverk om man hade tillgång till dem alltid, men en eller två gånger så här års kan de vara gott!
Så passa nu på i morgon att fira lite extra, det kan vi behöva i februarimörkret!

0
Kommentera