ANNONS

Färdigmat

image413

Idag har vi provsmakat potatisgratäng från Felix. I vanliga fall är jag något av en motståndare mot allt vad färdigrätter heter men ibland måste man få vara lite bekväm. Det var min mormor som bjöd oss på detta efter en shoppingrunda på stan och jag måste erkänna att det smakade riktigt bra! Den var faktiskt riktigt krämig och god
För att få lite extra piff så skivade hon över lite ost några minuter innan den var klar. Från min och Sebastians sida fick detta helt klart godkänt.

(eget collage med produktbild från felix.se)

0
Kommentera
ANNONS

Små söta buketter

image412

Broccoli eller sparriskål, en utav mina absoluta favoritgrönsaker alla gånger! Har alltid minst två påsar i frysen (Sebastian hävdar att jag hamstrar, men där går våra meningar i sär. Det är ju så bra att ha hemma!).
Perfekt är det att ta upp lite när man inte har några färska grönsaker hemma eller när man bara inte orkar ställa sig och hacka sallad. Men, många överkokar sin broccoli och då är det verkligen inte gott!! Jag brukar ha upp mina broccolibuketter i en skål och sedan (om vi äter dem till pasta eller potatis) slår jag över det kokande vattnet från kastrullen när pastan eller potatisen är klar. Sedan får det stå i några minuter och vips har man varm, spänstig och mycket god broccoli! Annars slänger jag in dem i mickron med lite vatten i skålen några minuter, det fungerar det med! Kom bara ihåg att salta dem ordentligt innan de skall spisas!
Ett stort plus med dessa små knyten är ju att de är riktigt nyttiga och sprängfyllda med vitaminer, så gör som jag 
hamstra, nej köp hem lite broccoli och frossa i nu när allt är grått och trist ute!

Nu skall jag krypa ned i soffan igen, de ringde precis från arbetet. Vi har en farbror som har varit dålig några dagar och man behöver vaka hos honom under nätterna. Så från kll 21 ikväll till 7 i morgon bitti skall jag åter igen sitta hos honom. Det är med blandade känslor jag går dit måste jag säga, men om han lämnar oss lugnt och stila så finns det inget finare än att sitta vid någon som går bort. Döden kan faktiskt vara väldigt fridfull.
Blir den sista tiden däremot jobbig och smärtsamm så är det svårt att sitta bredvid och känna sig maktlös.

0
Kommentera
ANNONS

Kyckling i örter

image408

Ikväll blev det kyckling och pasta  här hemma till middag.  Jag gjorde en enkel sås till kycklingen av torkade örter och jag vet att det finns en smaksatt creme fraiche som heter franska örter som smakar liknande, men om jag inte missminner mig har jag provat den förut och var iallafall tvungen att krydda på lite extra för att få till den rätta smaken. Men om man inte har tid till att prova sig fram med kryddor går det utmärkt att anvanda den som grund till denna sås!
Även idag gick det fort att laga mat, detta tog ca 20 minuter att få fram på bordet!

Kyckling i örtsås 4 port:

4 kycklingfiléer
2 vitlökar
citronpeppar
salt
dragon
timjan
oregano
basilika
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 nypa socker

Skär filéerna på snedden och stek dem i en panna tills de blivit genomvita. Krydda på med salt, peppar, socker och örter.
Slå över mjölk och grädde. Låt koka ihop några minuter. Servera med nykokt fullkornspasta.
Dragonen ger en mycket speciell smak så ta lite i taget och smaka av vart efter!


(eget collage med bild lånad från arla.se)

0
Kommentera
ANNONS

Middag på 15 minuter

image407

Efter en hel dags shopping med lillasyster så var jag vrålhungrig och jättetrött, vilket innebar att maten var tvungen att gå fort att laga! Vad är enklare än att slänga ihop en sallad med lite gott i? Fördelen med sådan här mat är att man kan ju ha precis vad man vill i, bara att rota igenom kyl, frys och skafferi alltid finns det något som kan passa.
Så mycket roligare än bara korv och makaroner!
En dunderenkel dressing rörde jag ihop av lite turkisk youghurt och en påse dippkrydda, perfekt till salladen!

Detta hade vi i dagens sallad som räcker till fyra hungriga personer:

1 fp  kryddig korv  (tex chorizo)
1 paprika
½ gurka
1 fp körsbärstomater
2 morötter
½ påse bladspenat
pasta

Koka pastan, slanta korvarna och stek dem. Hacka gurka och paprika, dela tomaterna i halvor och blanda allt tillsammans med spenaten i en stor skål. Skala morötterna och gör stavar av dem. Dela sedan varje stav i tre-fyra mindre stavar och blanda även i dem.
Slå av vattnet från pastan och rör i pasta och korv med grönsakerna. Sedan är maten klar!

(eget collage med privat bild)

0
Kommentera
ANNONS

Müsli

image405

Här om dagen gjorde jag i ordning lite müsli, oftast äter jag yoghurt eller gröt till frukost och det är så gott att ha lite hemgjord müsli till. Ja till yoghurten alltså.
Det fina med att göra sin egen är att man får ha i precis vad man själv vill. Många rostar sin müsli i ugnen först, vilket jag inte brukar göra. Det går finfint ändå! Allra godaste youghurten, tycker jag är Milkos fjällyoughurt med hjortronsmak, inte bra för figuren men ack så gott! Nu var det riktigt länge sedan jag köpte hem en liter av denna smaskiga yoghurt, brukar köra på arlas vaniljyoughurt i vanliga fall, men nästa gång jag besöker ICA får det nog åka ned en liter fjällkultur i vagnen.

Nu känner jag hur tröttheten smyger sig på, blev lite lite sömn efter nattens arbete, skall nog ta och lägga mig på soffan en stund. Har gått och klurat på ett nytt cupcakesrecept i några dagar nu, får se om jag kan frambringa ork till lite bakning senare idag kanske..

Vad man har i sin müsli är ju upp till var och en, men detta har jag denna gång:

1 ½ dl torkade aprikoser
1 ½ dl  mandlar

1 dl russin
1 dl kokos
3 dl rågflingor

Hacka aprikoser och mandlar, blanda tillsammans med de övriga ingredienserna i en fin burk och så har du din egenhändigt gjorda müsli!
Perfekt att ge bort i present till någon du tycker om!

0
Kommentera