
För att få lite extra piff så skivade hon över lite ost några minuter innan den var klar. Från min och Sebastians sida fick detta helt klart godkänt.
(eget collage med produktbild från felix.se)
(eget collage med produktbild från felix.se)
Nu skall jag krypa ned i soffan igen, de ringde precis från arbetet. Vi har en farbror som har varit dålig några dagar och man behöver vaka hos honom under nätterna. Så från kll 21 ikväll till 7 i morgon bitti skall jag åter igen sitta hos honom. Det är med blandade känslor jag går dit måste jag säga, men om han lämnar oss lugnt och stila så finns det inget finare än att sitta vid någon som går bort. Döden kan faktiskt vara väldigt fridfull.
Blir den sista tiden däremot jobbig och smärtsamm så är det svårt att sitta bredvid och känna sig maktlös.
4 kycklingfiléer
2 vitlökar
citronpeppar
salt
dragon
timjan
oregano
basilika
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 nypa socker
Skär filéerna på snedden och stek dem i en panna tills de blivit genomvita. Krydda på med salt, peppar, socker och örter.
Slå över mjölk och grädde. Låt koka ihop några minuter. Servera med nykokt fullkornspasta.
Dragonen ger en mycket speciell smak så ta lite i taget och smaka av vart efter!
(eget collage med bild lånad från arla.se)
Detta hade vi i dagens sallad som räcker till fyra hungriga personer:
1 fp kryddig korv (tex chorizo)
1 paprika
½ gurka
1 fp körsbärstomater
2 morötter
½ påse bladspenat
pasta
Koka pastan, slanta korvarna och stek dem. Hacka gurka och paprika, dela tomaterna i halvor och blanda allt tillsammans med spenaten i en stor skål. Skala morötterna och gör stavar av dem. Dela sedan varje stav i tre-fyra mindre stavar och blanda även i dem.
Slå av vattnet från pastan och rör i pasta och korv med grönsakerna. Sedan är maten klar!
(eget collage med privat bild)
Nu känner jag hur tröttheten smyger sig på, blev lite lite sömn efter nattens arbete, skall nog ta och lägga mig på soffan en stund. Har gått och klurat på ett nytt cupcakesrecept i några dagar nu, får se om jag kan frambringa ork till lite bakning senare idag kanske..
Vad man har i sin müsli är ju upp till var och en, men detta har jag denna gång:
1 ½ dl torkade aprikoser
1 ½ dl mandlar
1 dl russin
1 dl kokos
3 dl rågflingor
Hacka aprikoser och mandlar, blanda tillsammans med de övriga ingredienserna i en fin burk och så har du din egenhändigt gjorda müsli!
Perfekt att ge bort i present till någon du tycker om!