Igår var jag liksom bara tvungen att lägga en beställning hos Kakburken.se. För skall man hålla på och baka cupcakes och dona, ja då måste man faktiskt ha bra grejer att arbeta med. Eller hur? Igår kväll kunde jag se på orderstatusen att allt redan var packat och på väg till posten, här går det undan tänkte jag! Och gissa om jag blev glad när jag för några minuter sedan såg att en paketavi låg på hallgolvet. Paketet finns redan att hämta ut på ICA. Det kallar jag snabb service! Nu hoppas jag bara de saker jag skickat efter håller måtten.. Något jag kom på lite för sent att jag skulle ha klickat hem var vaniljesens, men kanske vet någon av er, kära läsare var jag kan köpa det någon stans? Nej nu måste jag skynda mig upp till ICA och hämta ut mitt paket!
uppdatering: Jag har fortfarande inte tagit mig i väg, för se det vräker ned tung blötsnö lite då och då här. Och jag som precis har tvättat håret och fått det någotlunda rakt tänker inte ge mig ut. Jag får glatt vänta tills Sebastian kommer hem med bilen. Lat och fåfäng, ja jag vet!
Något som alltid är bra att ha hemma är lite färsk pasta. Då kan man alltid röra ihop något enkelt att äta! Sist jag handlade köpte jag hem ett paket med ravioli och vad kan passa bättre till än en sås med bacon och basilika?
Klipp sönder baconet och stek det tillsammans med en hackad lök. Gör en redning på mjölk och mjöl. Häll grädden och redningen över de stekta baconen och låt det hela koka upp. Krydda med basilika och citronpeppar. Lägg pastan och brocolin i kokande vatten och låt koka några minuter. Låt vattnet rinna av, ha sedan i dem i stekpannan. Rör om och maten är klar!
Som jag skrivit tidigare har lillasyster födelsedag i morgon och börjar då även skolan för terminen. Idag började hon fundera över om hon kanske skulle bjuda henes klasskompisar på något och då kom jag på idén att baka ett gäng cupcakes till dem. Sagt och gjort. Vi bestämde att de skulle ha en fyllning av Dumlekola eller Daim, jag beslutade mig för Dumle. Eftersom hon utbildar sig till florist ville jag gärna få in blommtemat i bilden. Men på grund av att det inte är sommar och man kan gå ut och plocka sig ett gäng ätbara små blommor att dekorera med fick jag göra så gott jag kunde med vad som fanns i skafferiet.
Det blev lila frosting med silverkulor som ska föra tankarna till violer. Jag vet inte om jag lyckades, men söta att se på är dem iallafall! Som ni ser på bilden är det lite vitt i mitten. Där exprementerade jag lite, för i skafferiet hittade jag även en påse med mashmallows som jag använde. Men stoppar man en sådan i muffinsen redan från början bubblar det över och allt socker karameliserar sig, så det går inte. Istället tog jag ut cupcakesen när de bara hade någon minut kvar och tröck ned en halv mashmallows i varje. Då hann de precis smälta lite grand innan det var dags att ta ut dem. Perfekt!
75 g smör 200 g philadelphiaost 1-2 pkt florsocker lila färg
Blanda socker och smör, ha i äggen ett i taget. Rör ut bakpulvret i mjölet och sikta det över äggröran. Blanda i mjölken. Smeten skall vara ganska fast. Klicka i smeten i muffinsformar, fyll dem till hälften lite drygt. Tryck sedan ned en Dumlekola i varje. Grädda på 200 grader tills de fått fin färg. När de har stelnat något, ta ut dem och tryck ned en halv mashmallows i varje. Grädda klart.
I helgen gjorde jag iordning kycklingfiléer som jag fyllde med fetaost och basilika. Jag tycker kyckling kan bli lite tort när man steker den i stekpannan, därför slog jag på några deciliter buljong och lät filéerna koka i den. Det blev så mört och gott! För att inte osten skulle försvinna ut så knöt jag lite snabt ihop dem med snöre vilket fungerade utmärkt! Vill man är det bara att slå på lite grädde och en skvätt soya när kycklingen är klar så har man en mycket enkel och god sås!
Fylda filéer:
4 kycklilngfiléer 1 fp fetaost färsk eller fryst hackad basilika olja 3 dl hönsbuljong 2 dl grädde en skvätt soya
Gör så här:
Mosa samman fetaost och hackad basilika, slå på en liten skvätt olja så att allt blandas enklare. Snitta filéerna och fyll dem med fetaostblandningen. Tag ett snöre och knyt ihop filéerna med. Stek i en panna med höga kanter tills de fått fin färg på båda sidor, salta och peppra lite. Slå på buljongen och låt koka under lock tills de är helt klara. Häll över grädde och en skvätt soya.
Åter igen måndag, faktiskt den allra första måndagen på det nya året! Kikar jag ut genom fönstret ser jag en tjock grå vägg av dimma, jag sitter här i nattlinne och duntofflor och väntar på att det ska lätta lite ute så jag kan fara ut på landet till lillasyster och hälsa på. Men det är inte alls roligt att ge sig ut och köra i sånt här väder så jag lugnar mig en liten stund till.
Hos Martha däremot är allt ljust och frächt! Ingen dimma där inte.. Hittade denna päromsmoothie hos henne. Hon tycker att vi både ska ha is och proteinpulver i, vilket jag gärna hoppar över! För en gångs skulle har jag allt hemma som ska vara i! Yogurt, päron och banan enkelt och med största sanorlikhet riktigt gott så här på morgonkvisten! Eller hmm det kanske redan är förmidag? Jag kör enligt min mors filosofi; är man ledig skall man inte behöva gå upp en minut före nio! Sömntuta som jag är!
Vet ni, nu ska jag gå och skaka ihop den där smoothisen och sedan är det dags att ge sig ut på dagens alla äventyr! Jag hoppas att ni alla får en bra start på veckan!