
Favoritböckerna är hitils triologin om de tre syskonen Gallagher som driver familjens pub på Irland.
– Träffat bådas familjer i helgen innan jul, firat jul hos min mamma och pappa, firat hos hans mamma, firat hos hans pappa, svängt sina lurviga på juldagskvällen (en tradition här i stan att alltid gå ut på juldagskvällen och skaka loss på stadens Stattshotell..) och till slut äta middag hos Sebastians mormor och morfar på annandagen.
Men idag börjar jag inte för ens kl 15 så jag ska försöka ha lite julmysigt här hemma. Kanske sitta i soffan och läsa jullklappsboken? Det är höjden av julmysighet för mig, att bara sitta och ta det lugnt med en bra bok och lite julgodis!
Nu har jag setat ett tag och ringt runt till diverse försäkringsbolag och kundservice och uträttat lite. Har man avbeställt en vara så vill man ju gärna ha tillbaka pengarna snart. Inte efter två veckor!
Så nu tycker jag att ni tar och varvar ner efter all julstress och alla släktbesök! Ha en riktigt god fortsättning!
Jag hoppas att alla kan få en lugn fredagskväll och inte stressa så mycket, det blir jul ändå!
(eget collage med bild från bhg.com)
Som sagt var det en ledig dag idag, men eftersom far min absolut inte kunde klara av de julklappsbestyr han hade att ordna med idag själv fick jag, god dotter som jag är följa med och kuska runt halva Västerås idag. Men vi hade faktiskt väldigt trevligt så jag ska inte alls klaga.
Nu ska jag bara ta några tag med sughugo (dammsugaren…) sedan får besöket komma!
(eget collage med bilder från göeborgskex och cantaduo)
Vad måste du ha på julbordet?
Barbros sirapslimpa 6 st:
50 g jäst
8 dl vatten
3 ägg
1 paket farinsocker ( jag hade i lite mer för att få till den rätta smaken, kanske var paketen större förr?)
lite salt
1 påse rågsikt
smör till pensling
Värm vattnet till 37 grader. Bryt jästen i småbitar och blanda med det varma vattnet, tillsätt äggen, salt och farinsocker. Rör tills detta löst upp sig.
Ha sedan i mjölet lite i taget och arbeta degen tills den släpper från kanterna. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Baka ut till 6 stycken limpor och låt dem jäsa ytterliggare några minuter.
Grädda i 175 graders värme i ca 20 minuter.
Pensla sedan de klara limporna med smält smör.
(eget collage med privat bild)