ANNONS

Avfrostning pågår!

image378

Ja, vad kan man finna i frysen när man frostar av den? Det mesta skulle jag vilja påstå. Det måste vara lite glapp i våran dörr till frysskåpet då det isar igen jättesnabbt i våran frys. Så nu var det åter igen dags för en avfrostning. När jag själv får bestämme vilka vitvaror som ska vara i köket står en självavfrostande frys högt upp på listan!
I en systemetpåse hittade jag någon form av liten fisk. Antagligen fiskad av någon kär vän och sedan placerad i våran frys. 4 påsar fryst dill (jag slängde den påse som Sbeastian försökt mickra..)
4 påsar(!) broccoli, Sebastian säger att jag hamstar denna grönsak men jag förstår inte vad han menar.. Men glad blev jag när jag fann ett paket torsk, middagen är räddad. Kanske blir det fiskbiffar med potatismos ikväll. För tydligen har jag hamstrat potatis med, insåg jag när kylen fick sig en urstädning tidigare idag.

Nu borde jag återgå till städningen här hemma. Golven ska dammsugas och våttorkas men jag tycker att det är så förskräckligt tråkigt så jag skjuter på det så länge det går.


Brukar du göra trevliga fynd när du rensar ur frysen?

uppdatering: under de få minuterna jag satt här och knåpade ihop detta inlägg han en av katterna dra ur de taklökar jag satt i adventsjusstaken. Resultat, jord och grus på hela köksbordet, stolen och golvet. Visst är de underbara!?

0
Kommentera
ANNONS

Rocky Road

image377

På fredag är det stora julgodisbaket inplanerat. Jag ska skaffa fram diverse recept, sedan ska vi handla alla ingredienser och efter det är det bara att sätta igång i godisfabriken.
Självskrivna på listan är knäck och ischoklad. När jag frågade Sebastian vad han hade för önskemål funderade han en stund och så säger han:
" Jag vet inte vart jag såg eller hörde, men hon den där Leila bakade något här om veckan med choklad, marshmallows  och annat godis"
Ganska imponerad blev jag att han hade koll på vad som bakas i Leilas julstuga.
Så självklart var vi tvugna att skriva till Rocky Road på listan! Fast jag tror vi byter ut pistagenötterna mot någon annan nötsort då jag inte är så förtjust i just pistage..

Vill ni också baka Rocky Road till jul? Kolla in här för recept!

(eget collage med bild från tv4.se)

0
Kommentera
ANNONS

Enkel pasta

image375

Idag var inte orken på topp när det kom till matlagning så därför var det tvunget att gå fort och vara enkelt.
Lite mozzarella, bacon, lök och pasta, ja sen var middagen färdig!

Pasta till tre personer:

2 pkt bacon  
2 chalottenlökar
3 vitlökar
1 gul paprika
oregano
salt & peppar
mozzarella

pasta

Klipp sönder baconet i mindre bitar och stek dem. Lägg de på hushålspapper för att få bort överflödigt fett.
Finhacka lök och vitlök, stek sedan dem tills de är gyllenbruna. Vänd ned baconet, krydda med oregano och peppar.
Skär ned paprikan i mindre bitar och blanda i de i baconröran. När pastan kokat klart vänd ned den i stekpannan, rivsönder osten i mindre bitar och sprid ut i stekpannan. Rör runt allt så osten kan smälta. Krydda ytterliggare med oregano. 
Servera en god sallad till!

0
Kommentera
ANNONS

Kuligt värre!

image374

I dubbel bemärkelse, verkligen.
Det här tyckte jag var riktigt snyggt och det är något som skulle vara väldigt praktiskt hemma hos oss då vi har två vildjur som aldrig låter något vara ifred. Jag vet att en butik nere på stan hade fina glaskupor tidigare i sommras, har jag tur kanske hon har någon kvar. Om jag hittar en sådan ska jag fylla den med kulor som går i rött och guld.
I veckan som kommer tänkte jag pynta klart i resten av lägenheten. Kanske kommer även granen upp. Redan tänker ni, men eftersom jag jobbar hela melllandagarna har jag inte så mycket tid att njuta av allt det juliga då, så varför inte tjuvstarta lite?
På fredagkväll ska det bli julstök på hög nivå här hemma. Då kommer två av mina och Sebastian vänner över och det ska bli "det stora julgodisbaket". Vi får väl se hur det går, sitter du inne med bra tips om julgodis så hör gärna av dig!

Nu ska vi strax åka till kyrkan för att se systeryster gå luciatåg, sen är det arbetet som gäller!

(Bilden kommer från Better Homes and Gardens)

0
Kommentera
ANNONS

En lördagskväll

image373

Igår åt vi riktigt gott här hemma. Oxfilé, ugnsbakadpotatis, rödvinssås, bearnaisesås och en riktigt god fetaostsallad. Oxfilén ugnsbakade jag tillsammans med vitlök och timjan, köttet var så mört att det föll i sär när man satta gaffeln i det. Så ska det vara!
Jag lät köttet ligga och dra i stekpåsen tillsammans med timjan, vitlök, olja och lite salt några timmar innan jag stekte på det. Sedan tog jag bara ur det ur påsen och brynde det snabbt på alla sidor, sedan lade jag in det i påsen med alla kryddor igen och så in i ugnen! Enkelt och så smakrikt!

Oxfilé i ugn:

1 bit oxfilé
3 stora vitlökar
ordentligt med timjan
olivolja
salt
stekpåse

Tryck till ordentligt med knivens blad över de oskalade vitlökarna så de mosas sönder. Pilla bort skalet och lägg vitlökarna i påsen. Dra av färsk timjan, lägg i det, ringla över olja och salta. Lägg sedan i köttet och låt detta marinera några timmar.

Tag sedan ur köttet och bryn det snabbt på alla sidor.Lägg sedan tillbaka det i påsen, knyt om och lägg in det i ugnen. Vi föredrar helt genomstekt kött men beroende på vad du själv gillar varierar ju tillagningstiden. Men våran lilla bit till två personer fick  ugnsbakas i ca 45  minuter på 150 graders värme.

Rödvinsås:

1 schalottenlök
1 vitlök
2 dl rött vin
1 msk balsamvinäger
1 tsk socker
1 tsk tomatpure
en skvätt grädde
salt & peppar

Skala och hacka lök och vitlök. Bryn det hastigt i en kastrull. Slå över vin och krydda med balsamvinäger, socker och tomatpure. Låt detta koka ihop på svag värme. Sila bort löken (jag använde mig av en hålslev)
 Avsluta med salt, peppar och en skvätt grädde.

Smaklig måltid!

0
Kommentera