ANNONS

Enkel pasta

image375

Idag var inte orken på topp när det kom till matlagning så därför var det tvunget att gå fort och vara enkelt.
Lite mozzarella, bacon, lök och pasta, ja sen var middagen färdig!

Pasta till tre personer:

2 pkt bacon  
2 chalottenlökar
3 vitlökar
1 gul paprika
oregano
salt & peppar
mozzarella

pasta

Klipp sönder baconet i mindre bitar och stek dem. Lägg de på hushålspapper för att få bort överflödigt fett.
Finhacka lök och vitlök, stek sedan dem tills de är gyllenbruna. Vänd ned baconet, krydda med oregano och peppar.
Skär ned paprikan i mindre bitar och blanda i de i baconröran. När pastan kokat klart vänd ned den i stekpannan, rivsönder osten i mindre bitar och sprid ut i stekpannan. Rör runt allt så osten kan smälta. Krydda ytterliggare med oregano. 
Servera en god sallad till!

0
Kommentera
ANNONS

Kuligt värre!

image374

I dubbel bemärkelse, verkligen.
Det här tyckte jag var riktigt snyggt och det är något som skulle vara väldigt praktiskt hemma hos oss då vi har två vildjur som aldrig låter något vara ifred. Jag vet att en butik nere på stan hade fina glaskupor tidigare i sommras, har jag tur kanske hon har någon kvar. Om jag hittar en sådan ska jag fylla den med kulor som går i rött och guld.
I veckan som kommer tänkte jag pynta klart i resten av lägenheten. Kanske kommer även granen upp. Redan tänker ni, men eftersom jag jobbar hela melllandagarna har jag inte så mycket tid att njuta av allt det juliga då, så varför inte tjuvstarta lite?
På fredagkväll ska det bli julstök på hög nivå här hemma. Då kommer två av mina och Sebastian vänner över och det ska bli "det stora julgodisbaket". Vi får väl se hur det går, sitter du inne med bra tips om julgodis så hör gärna av dig!

Nu ska vi strax åka till kyrkan för att se systeryster gå luciatåg, sen är det arbetet som gäller!

(Bilden kommer från Better Homes and Gardens)

0
Kommentera
ANNONS

En lördagskväll

image373

Igår åt vi riktigt gott här hemma. Oxfilé, ugnsbakadpotatis, rödvinssås, bearnaisesås och en riktigt god fetaostsallad. Oxfilén ugnsbakade jag tillsammans med vitlök och timjan, köttet var så mört att det föll i sär när man satta gaffeln i det. Så ska det vara!
Jag lät köttet ligga och dra i stekpåsen tillsammans med timjan, vitlök, olja och lite salt några timmar innan jag stekte på det. Sedan tog jag bara ur det ur påsen och brynde det snabbt på alla sidor, sedan lade jag in det i påsen med alla kryddor igen och så in i ugnen! Enkelt och så smakrikt!

Oxfilé i ugn:

1 bit oxfilé
3 stora vitlökar
ordentligt med timjan
olivolja
salt
stekpåse

Tryck till ordentligt med knivens blad över de oskalade vitlökarna så de mosas sönder. Pilla bort skalet och lägg vitlökarna i påsen. Dra av färsk timjan, lägg i det, ringla över olja och salta. Lägg sedan i köttet och låt detta marinera några timmar.

Tag sedan ur köttet och bryn det snabbt på alla sidor.Lägg sedan tillbaka det i påsen, knyt om och lägg in det i ugnen. Vi föredrar helt genomstekt kött men beroende på vad du själv gillar varierar ju tillagningstiden. Men våran lilla bit till två personer fick  ugnsbakas i ca 45  minuter på 150 graders värme.

Rödvinsås:

1 schalottenlök
1 vitlök
2 dl rött vin
1 msk balsamvinäger
1 tsk socker
1 tsk tomatpure
en skvätt grädde
salt & peppar

Skala och hacka lök och vitlök. Bryn det hastigt i en kastrull. Slå över vin och krydda med balsamvinäger, socker och tomatpure. Låt detta koka ihop på svag värme. Sila bort löken (jag använde mig av en hålslev)
 Avsluta med salt, peppar och en skvätt grädde.

Smaklig måltid!

0
Kommentera
ANNONS

Misströsta icke!

Jag har inte gått i ide, jag lovar!  Men allt nattarbetande i kombination med den jävulusiska smärtan i munnen gör att orken som finns kvar inte riktigt räcker till för bloggen. Men misströsta inte, kanske kommer det redan ikväll ett litet inlägg om gårdagens middag.
"Den godaste maten jag ätit i hela mitt liv" var det enligt Sebastian. Vi åt oxfilé, men kan det vara annat än underbart gott? Lite vitlök, timjan och en riktigt god rödvinsås. Mmmmm

Nu ska jag kanske gå och försöka få något i magen, tog en liten bit tårta till frukost nyss. Det gillades inte så av kroppen måste jag säga!

För er som inte har så mycket inplanerat idag (själv ska jag sova hela dagen lång) så kan ni ju klicka er in hit och spana in allas våran Leila när hon trollar i köket.

Tänd nu det andra ljuset och ha en mysig adventssöndag!

0
Kommentera
ANNONS

fyra liter meducin!

image372

När jag tittade runt lite hos darling Martha idag fick jag syn på denna bild och slungades med en enorm kraft tillbaka till barnommen. För vet ni vad jag tänker på när jag ser  bilden? Jo jag ser hur Pippi Långstrump kliver in i den där godisbutiken ni vet, (hittade den icke på svenska, sorry) som är full i glasburkar med de mest färggranna godisar i! När jag var liten och såg den filmen kunde jag riktigt känna hur goda karamellerna var!
Men se även så dekorativa de kan vara! Martha visar hur du kan göra fina mönster i burkar och ha som prydnad hemma. Riktigt fiffigt, fast om jag känner mig själv rätt skulle jag aldrig kunna låta bli de där burkarna utan gå och småäta hela tiden.

Eller inte nu kanske, för idag var jag tvungen att få en akuttid hos tandläkaren på grund av min tand. Kåvepenin tre gånger om dagen i tio dagar och några hundralappar fattigare resulterade det besöket i.  Men nu får vi hoppas att det onda går över och jag kan börja äta normalt igen. Förtillfället är flytande föda och lussebullar min diet!

Ha en trevlig torsdagskväll, nu måste jag bege mig till arbetet!

0
Kommentera