(eget collage med bild från yankeecandle.com)
(eget collage med bild från yankeecandle.com)
Ja, alla minns vi väl den reklamen. Hur som så såg jag att Polly gjort en julpåse med alla goda julsmaker. Vi köpte en påse på väg hem från Västerås och det tog oss hela två dagar(!) att göra slut på den. Inte för att den smakade dåligt (förutom marsipanen då, ingen riktig höjdare) utan för att man inte kunde att äta dem på vanligt polly-vis. Alltså, det gick inte att kasta in en hel näve pollysar samtidigt, utan man var tvungen att ta en i taget så man fick klura ut vilken sort man tuggade på. Enklast att gissa var ändå kanelen för på något vis blev man så där torr i munnen efteråt som man kan bli av kanel. Godast var helt klart den som smakade knäck. Skulle jag köpa påsen igen?
-Ja, varför inte..? Det var faktiskt lite småroligt att sitta och lista ut vilken smak man hade fått turen att smaska på.
Så ut och införskaffa er lite julkänsla nu till första advent!
Vilka är dina favoritflingor?
(eget collage med bilder från kellog´s, havrefras, ica och finax)
Vi går mot tider då vi träffar släkt och vänner lite extra mycket. Glöggbjudningar och julfester är inbokade om vartannat. Hos Martha har de nu cookie of the day, vilket innebär att de varje dag visar upp ett nytt recept på småkakor. Dagens kaksort har fått smak av rosmarin och valnötter, hur spännande låter inte det? Om du nu inte riktigt känner att du behärskar det här med småkaksbak fullt utt kan du kika in här för lite hjälp! Av de kaksorter jag hunnit kolla igenom så står de här, de här och de här högst på listan för att bakas. Kanske orkar jag uppbringa lite ork och framförallt tid i helgen till lite bakning.
Vilka bakverk måste du ha i jul?
(bild: marthastewart.com)
Currygryta 4 port:
4 kycklingfiléer
1 lök
champinjoner
1-2 paprikor
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
citronpeppar
salt
curry
cayennepeppar
1 nypa socker
Gör så här:
Stek kycklingfiléerna i lite olja. Salta och peppra. Hacka lök, skiva svamp och paprika. Sänk värmen något och låt svamp och lök steka med kycklingen en stund. Slå över grädde och en skvätt mjölk. Krydda med curry och ett stänk cayenne. Strössla en nypa socker över. Låt detta koka ihop några minuter. Lägg i paprikan mot slutet.
Servera med ris och en god sallad.
(eget collage med bilder från santamaria.se)