ANNONS

En lördagskväll

image373

Igår åt vi riktigt gott här hemma. Oxfilé, ugnsbakadpotatis, rödvinssås, bearnaisesås och en riktigt god fetaostsallad. Oxfilén ugnsbakade jag tillsammans med vitlök och timjan, köttet var så mört att det föll i sär när man satta gaffeln i det. Så ska det vara!
Jag lät köttet ligga och dra i stekpåsen tillsammans med timjan, vitlök, olja och lite salt några timmar innan jag stekte på det. Sedan tog jag bara ur det ur påsen och brynde det snabbt på alla sidor, sedan lade jag in det i påsen med alla kryddor igen och så in i ugnen! Enkelt och så smakrikt!

Oxfilé i ugn:

1 bit oxfilé
3 stora vitlökar
ordentligt med timjan
olivolja
salt
stekpåse

Tryck till ordentligt med knivens blad över de oskalade vitlökarna så de mosas sönder. Pilla bort skalet och lägg vitlökarna i påsen. Dra av färsk timjan, lägg i det, ringla över olja och salta. Lägg sedan i köttet och låt detta marinera några timmar.

Tag sedan ur köttet och bryn det snabbt på alla sidor.Lägg sedan tillbaka det i påsen, knyt om och lägg in det i ugnen. Vi föredrar helt genomstekt kött men beroende på vad du själv gillar varierar ju tillagningstiden. Men våran lilla bit till två personer fick  ugnsbakas i ca 45  minuter på 150 graders värme.

Rödvinsås:

1 schalottenlök
1 vitlök
2 dl rött vin
1 msk balsamvinäger
1 tsk socker
1 tsk tomatpure
en skvätt grädde
salt & peppar

Skala och hacka lök och vitlök. Bryn det hastigt i en kastrull. Slå över vin och krydda med balsamvinäger, socker och tomatpure. Låt detta koka ihop på svag värme. Sila bort löken (jag använde mig av en hålslev)
 Avsluta med salt, peppar och en skvätt grädde.

Smaklig måltid!

0
Kommentera
ANNONS

Misströsta icke!

Jag har inte gått i ide, jag lovar!  Men allt nattarbetande i kombination med den jävulusiska smärtan i munnen gör att orken som finns kvar inte riktigt räcker till för bloggen. Men misströsta inte, kanske kommer det redan ikväll ett litet inlägg om gårdagens middag.
"Den godaste maten jag ätit i hela mitt liv" var det enligt Sebastian. Vi åt oxfilé, men kan det vara annat än underbart gott? Lite vitlök, timjan och en riktigt god rödvinsås. Mmmmm

Nu ska jag kanske gå och försöka få något i magen, tog en liten bit tårta till frukost nyss. Det gillades inte så av kroppen måste jag säga!

För er som inte har så mycket inplanerat idag (själv ska jag sova hela dagen lång) så kan ni ju klicka er in hit och spana in allas våran Leila när hon trollar i köket.

Tänd nu det andra ljuset och ha en mysig adventssöndag!

0
Kommentera
ANNONS

fyra liter meducin!

image372

När jag tittade runt lite hos darling Martha idag fick jag syn på denna bild och slungades med en enorm kraft tillbaka till barnommen. För vet ni vad jag tänker på när jag ser  bilden? Jo jag ser hur Pippi Långstrump kliver in i den där godisbutiken ni vet, (hittade den icke på svenska, sorry) som är full i glasburkar med de mest färggranna godisar i! När jag var liten och såg den filmen kunde jag riktigt känna hur goda karamellerna var!
Men se även så dekorativa de kan vara! Martha visar hur du kan göra fina mönster i burkar och ha som prydnad hemma. Riktigt fiffigt, fast om jag känner mig själv rätt skulle jag aldrig kunna låta bli de där burkarna utan gå och småäta hela tiden.

Eller inte nu kanske, för idag var jag tvungen att få en akuttid hos tandläkaren på grund av min tand. Kåvepenin tre gånger om dagen i tio dagar och några hundralappar fattigare resulterade det besöket i.  Men nu får vi hoppas att det onda går över och jag kan börja äta normalt igen. Förtillfället är flytande föda och lussebullar min diet!

Ha en trevlig torsdagskväll, nu måste jag bege mig till arbetet!

0
Kommentera
ANNONS

Smärta!!

image370

Ok, en tand har inte mycket att göra med en matblogg jag vet. Men nu är det så att jag måste få beklaga mig lite för er.  Under hela min uppväxt har jag varit välsignad med bra tänder, hittils har jag aldrig haft ett endaste hål. Visst har jag dragit ur ett par eller fem men det har endast berott på platsbrist.
Så kom den där dagen för något år sedan då jag upptäckte att en visdomstand var på väg upp. Typiskt jag som redan har så ont om plats i munnen. Nu visade det sig att det inte bara var en visdomstand som tänkt ploppa upp, nej självklart får  jag alla fyra!
Med ojämna mellanrum växer de här små fulingarna och det gör nått så hilskeligt ont. Men som tur är brukar det bara vara i en dag eller så.

Men nu vet jag inte vad som hänt! Det började med smärta i vänstra sidans visdomständer, under de senaste dygnen har det vandrat och satt sig på höger sida istället. Nu har jag så ont att det smärtar ner i halsen (känns ungefär som riktig halsont!) Denna smärta innebär att jag inte kunnat inta någon frukost ännu så snart avlider jag nog av en våldsam hunger, men vi får hoppas att  värktabletterna vill börja verka snart..

Kan man vara berättigad till en portion galss som frukost nu måntro? Glass är ju det allra bästa motemedlet mot det mesta saker har jag listat ut..

0
Kommentera
ANNONS

La pasta

image369

I Västerås ligger restaurangen La Pasta Resturante och jag måste säga att det är en utav mina favoritrestauranger i stan. Förutom den lite smånonchalanta killen som står bakom disken så är all personal mycket trevliga och tillmötesgående. Maten är alltid supergod, dock lite i överpris för en vanlig lunch, men är vi i stan en lördag går vi gärna upp dit och äter.
Ofta får jag många bra tips och idéer till maträtter jag kan laga hemma när jag är ute på restaurang och äter och härifrån har jag tagit mycket inspiration när det gäller pastarätter.
Eftersom vi var där och åt i lördags var det tvunget till att bli lite pasta här hemma igår.

Jag gjorde en lådvariant men det tråkiga med att göra pasta i ugnen är den hårda ytan som bildas, för att undvika detta tog jag ett ark ugnsfolie och lade över. Kanterna nöp jag åt ordentligt så pastan fick kokas klart där under. Det blev verkligen jättegott om jag får säga det själv!

Pastalåda, minst 4 port!
4 kycklingfiléer
2 stora klyftor vitlök
2 schalottenlökar
1 skvätt vitt vin
1 paprika
2  dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
curry
cayenne
salt & peppar
pasta

Skär ned kycklingen i mindre bitar och stek i en panna, krydda med salt, peppar och curry. Finhacka lök och vitlök. Sänk värmen något och låt löken fräsa med några minuter. Slå över lite vitt vin och en skvätt vatten. Låt detta koka en stund så kycklingen är helt genomvit. Slå över mjölk, grädde, finhackad paprikam cayenne och lite mera curry. Koka pastan ca hälften av kokningstiden. Lägg den i botten av en ugnsfast form och slå sedan över kycklingröran. Täck med ugnsfolie och ställ in i ugnen i ca 15 minuter eller tills pastan känns klar.

0
Kommentera