ANNONS

Enkel taco

image343

Dagens middag gick så där underbart lätt att göra! I vanliga fall hade jag nog lagt allt i en form och svich i ugnen, men idag orkade jag inte vänta på det. Så jag slängde ihop allt i stekpannan istället och vet ni, det var rackarns gott! Grundidéen är tacolåda men jag gjorde utan låda så att säga. Lätt som en plätt!

Tag nötfärsen och bryn den i en stekpanna, skiva purjo och ha i det. Hacka paprika och tomat. Ha i tacokryddan och lite vatten i färsen. Blanda i tomat, paprika och en burk majs. Låt detta koka ihop lite. Rör  i en ask philadelphiaost.
Servera med tortillabröd, nachochips och ev lite tacosås. Löjligt enkelt men ack så  gott!

0
Kommentera
ANNONS

Härliga tisdag

image342

Eftersom jag arbetat många nätter på raken så tycker jag att det är för ljuvligt att bara vara hemma ikväll! När jag har jobbar många helger måste jag se till att skapa lite mys i veckorna istället så idag  köpte jag mig senaste numret utav Drömhem & Trädgård som denna månad har stor julspecial. Har som hastigast bläddrat igenom den lite och det verkar lovande! 224 sidor julstämning, kan det blir bättre?
 Något som även det slank med från affären var lite choklad, så nu ska jag strax krypa upp i soffhörnet och läsa min tidning och äta lite choklad. Senare blilr det Uggly Betty och Desperate Housewives på TV.

Ha en riktigt skön tisdagskväll!

(eget collage med bilder från Drömhem & Trädgård och berzelii.com)

0
Kommentera
ANNONS

Uppe med tuppen..

image341

Ja, inte kan jag påstå att jag är uppe med tuppen så speciellt ofta. Jag går för det mesta och lägger mig i den tiden. Men det spelar ju ingen roll vilken tid på dygnet man går upp, frukost lär man ju iallafall äta. En klar favorit är fil med kanel och äpple. Enkelt att göra och underbar smak! Perfekt!

Jag brukar dela att äpple på mitten och finhacka ena halvan, lägg det i en skål och pudra över lite kanel. Slå sedan över filen. I dag lyxade jag till det hela och hade i en näve russin. Smaskens!

Vad äter du till frukost?

0
Kommentera
ANNONS

Ljuvligt gott!

image340

Här om dagen när jag donade i köket åkte Baileys flaskan fram igen och vips stod jag där med underbart goda små praliner.
Jag kallar dem för pralliner, för chokladbollar med Baileyssmak gör dem inte rättvis. För nog smakade de så mycket mer än chokladbollar!
Hade jag haft lite choklad hemma hade jag med största sanorlikhet smält chokladen och doppt de färdiga små bollarna i det, en perfekt kombination hade det nog blivit!

Ett gäng små praliner:

100 g margarin
1 dl socker
½ dl farinsocker
5 dl havregryn
3-4 msk cacao
4 msk kallt kaffe
en skvätt Baileys

Gör så här:

Blanda margarin och allt socker med elvispen i en bunke. Häll över havregryn, cacao och kaffe. Vispa tills grynen helt gått sönder. Tillsätt en skvätt Baileys.
Forma till små bollar och lägg upp på ett fat. Om du vill doppa dem i choklad smälter du chokladen i ett vattenbad och doppar sedan bollarna med hjälp av en gaffel. Låt choklden rinna av lite och lägg sedan upp dem på ett fat igen.
Vill man inte doppa dem i chocklad går det utmärkt att rulla dem i strössel, hackade nötter eller liknande.
Låt stå svalt och servera sedan till kaffet!
Perfekt present att ge bort!

(eget collage med bild från martha stewart)

0
Kommentera
ANNONS

Fyllda spett

image326

Ooooo oo o, dessa hade jag nästan helt glömt bort!! Det som var så attans gott! Fetaostfyllda färsspett. Jag valde att krydda dem med basilika men det passar nog lika bra med timjan, oregano eller någon annan god krydda. Det var lite kladdigt att forma dessa innan jag kom på hur jag skulle göra och tills snittsen infann sig, men sen gick det fint! Först tänkte jag trä upp tärnad fetaost på spett och forma färsen runt. Men det gick inte alls.. 
Vi serverade potatis till och det blev sannerligen pricken över i!

ca 500 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
½ dl ströbröd
basilika
salt & peppar
½ fp fetaost
träspett

Gör så här:

Skala och finhacka löken, blanda den tillsammans med färs, ägg och ströbröd. Ha i ordentligt med hackad (eller fryst) basilika, salta och peppra.
Forma färsen till platta rundlar, mosa fetaosten och fördela den på färsrundlarna. Vik in kanterna mot mitten och forma färsen till korvliknande stumpar!? Trä ett spett igenom varje och lägg dem på en plåt. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.
Servera med ugnspotatis, sallad och tzatsiki.

0
Kommentera