
Kyckling med svampsås 4 port:
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
2 chalottenlökar
1½ dl vitt vin
1½ dl vatten
1 hönsbuljongstärning
1burk svamp
1-2 tsk grov senap
2 dl matlagningsgrädde
salt & peppar
persilja
Gör så här:
Hetta upp en panna och stek kycklingen ca 4-5 min på vardera sida. De ska ha fått fin färg. Skala och hacka undertiden lök och vitlök. Sänk värmen något och låt löken fräsa med sista minuten. Slå sedan över vin, vatten och ha i buljongtärningen. Vrid upp värmen igen och låt detta koka under lock tills kycklingen är helt genomkokt. (det får inte finnas något rosa kvar, köttet skall vara helt vitt!)
Ta ur kycklingfiléerna, sänk värmen och ha i grädden och senapen. Låt det koka ihop lite. Tillsätt sedan svamp, salt, peppar och lite klipt persilja. När såsen tjockat på sig lite, lägg tillbaka kycklingen och låt allt koka i några minuter. Smaka av med ev lite mer persilja.
Servera med goda grönsaker och ris!
Jag höll på att förstöra hela maträtten då jag först tog i dijonsenap och det passade inte alls! Så jag fick tricksa lite men tillsist blev det riktigt mumsigt. Så jag avråder med det bestämdaste att använda dijon, ta vanlig eller stark senap istället!
(eget collage med bild från marthastewart.com)