ANNONS

Fredagsbloggning

image306

Ok, man ska INTE sitta och läsa matbloggar så här på fredagskvällen när magen börjar kurra och maten inte står på bordet redo att ätas! Sebastian skulle köpa med en sallad till mig efter han varit på After Work. Men när han kommer har jag ingen aning om!
Så snubblar man över recept som dessa, de innehåller allt man inte ska äta, men huga så gott det skulle vara just nu! Perfekt frasigt bröd, med den smakrika, smälta osten innuti. Å herre gud så gott! Jag kan helt förstå att det är en favoritsmörgås.

Men jag ska äta min kycklingsallad, kanske hottar jag upp den med lite smulad fetaost, ett stort glas vatten och sen är det dagas att bege sig till jobbet igen.

Jag önskar er alla en underbar helg!

uppdatering: pratade precis med käre S och han skulle precis beställa mat till oss nu. Räddningen är nära mina vänner!!

(eget collage med bild från the pioneer woman cooks)

0
Kommentera
ANNONS

Mr Berg & Jag

image305

Jag tror jag hittat en ny vän. Troligen kommer vi stråla samman sena höstkvällar, krypa ner i soffan och kolla på ett avsnitt av Desperate Housewives eller Grey´s. Eller varför inte en fredagskväll när man är riktigt trött och har bästa kärleksfilmen laddad i dvd:n? Men vi ska inte träffas alltför ofta, risken att man tillslut tröttar på varandra är för stor och det vill jag inte. Jag hoppas att den här vänskapen skall hålla ett bra tag.
Min nye vän, det är Anthon Bergs mörka choklad utan tillsatt socker och 55% cacao.  Ska jag vara ärlig har jag haft lite svårt för mörk choklad. Men 55%, det var alldelens i min smak! Det blir inte för mäktigt, men man är nöjd efter ett par bitar. Ett annat stort plus (eller kanske minus?!?!) är att chokladkakan inte är så stor, bara 45 g så risken att föräta sig är liten. Ja, om man inte hamstrar hem flera kilo, då jag jag inte ansvara för hur det går!

Så skynda till affären och gör en ny bekantskap, den sviker dig inte, jag lovar!

0
Kommentera
ANNONS

Två systrars nya..

image304

Nu finns äntligen Vinterns söta av Lisa och Monica Eisenman att beställa hem. Så, om fem arbetsdagar dimper den ned i brevinkastet! Och jag längtar, jajjemensan! För mig som är en riktig julfanat måste den här boken passa mig som hand i handske.
Boken lovar att bjuda på diverse nya smakkombinationer och nya ideér.
Vad sägs om pepparkakskola, saffransdrömmar, glöggbakade päron eller pepparkaksmuffins? Det och mycket annat finns det att läsa om i en kokbok som jag hoppas håller samma mått som de tidigare.

Den som väntar på något gott…

0
Kommentera
ANNONS

Kanelbullens dag!

image303

I morgon torsdag är det kanelbullens dag! Det ända rätta vore ju att baka bullar i morgon, men eftersom jag ska jobba i natt kommer jag nog sova bort större delen av morgondagen.
För vad går egentligen upp emot hembakta bullar? Köpta bullar må vara hur fina och stora som hels, men hembakade är då alltid godast! De smakar ofta mest och är inte så där torra som köpta kan vara. Jag kan inte påstå att jag bakar just bullar ofta, men det blir några omgångar varje år och jag har alltid använt mig av receptet som står på paketet. Men idag googlade jag lite och hittade detta recept som jag bara måste prova! Kanse kan bli till helgen!

Har du några tips och trix du vill dela med dig av innom bullbak?

0
Kommentera
ANNONS

Efter träningen

image302

Nu är jag nyss hemkommen från gymmet och har precis gjort i ordning en mycket smarrig tonfisksallad. Tyvärr verkar kameran ha fått fötter så jag kunde inte fota det. Men jag hade lagt upp allt väldigt tjusigt på ett fat!
Det här är perfekt att äta efter ett träningspass eftersom det innehåller mycket protein, vilket kroppen behöver för att reparera musklerna efter träning. Ett stort plus med proteinet är att du blir fortare mätt på det än kolhydrater.
Ibland kan man behöva en liten spark i ändan och en stor portion motivation föra att ta sig iväg till gymmet eller träningspasset. För mig finns det inget som inspirerar så bra som att läsa om andra som kämpar med sin vikt. Då tänker jag alltid; kan dom, ja då kan jag!
Efter att ha läst Annas blogg fick jag dagens omgång av motivation, inspiration och den där sparken i ändan för att ta mig ner till gymmet! Läs och beundra!


Linnéas Tonfisksallad:

två nävar valfri sallat
vitkål
½ liten röd lök
saften från ½ lime
olja
salt
citronpeppar
3 msk keso
½ burk tonfisk
1-2 ägg

Gör så här:

Lägg lite av din favorit sallat på en tallrik. Riv över lite vitkål med osthyveln, skiva löken. Pressa ur saften från limen, ringla över lite olja, salta och peppra.
Klicka över keso och tonfisk. Avsluta med att dela ägget i fjärdedelar.
Vill du ha mer kolhydrater till maten kan du ev koka lite fullkornspasta eller äta ett gott grovt bröd till!

(eget collage med bilder från IKEA och tasteline)

0
Kommentera