ANNONS

En ängel vid mitt bord

image312

Jag har alltid varit mycket emot gardinkappor. Det är inte snyggt! Men, vad satt jag och sydde igår eftermiddag till köksfönstret? Jo en gardinkppa. Av flera anledningar kom jag fram till att detta måste vara bästa lösningen i köket för tillfället. Vårat kök är så där långsmalt, typiskt lägenhetskök med platts för matbord närmast fönstret. För att få in maximalt med ljus i hela köket så tänkte jag att en kappa måste vara det bästa. Sen sitter våra kära små kissar gärna i köksfönstret och gardinerna blir då så fulla med katthår! Inte så trevligt i köket.
Så jag gick ned på stan och fatsnade på en gång för detta tyg! Jag hade tänkt mig något som gick i grönt och brunt. Perfekt!
Jag fick lite tyg över som ska bli bordstabletter tänkte jag, men det får bli en annan dag.
När jag ändå var i köpartagen köpte jag två nya ljusstakar med tillhörande ljus. Sen hittade jag tändsticksasken med en ängel på. Kunde inte låta bli att köpa en till mig och en till lilla mamma. Hon har lite dille på änglar hon, så vad kunde passa bättre!?
Får jag säga det själv blev jag mer än nöjd med resultatet! Så, jag måste kanske omvärdera gardinkappor, de är kanske inte så fula trotts allt?

0
Kommentera
ANNONS

Fikapaus på hjärnkontoret..

image311

Ibland undrar jag hur det står till uppe i hjärnkontoret. I dag ringde telefonen och jag stod i köket och pratade, jag tog upp en penna ur en av kökslådorna ( en sån där låda där man kan hitta allt möjligt bra!)
När jag pratat klart la jag ned pennan i lådan igen och satte mig vid köksbordet. Då ringer S på min mobil, när jag svarar blinkar telefonen om att batteriet behöver laddas. Då ber jag S att ringa hem istället.
Jag går in i köket och ska svara i telefonen när det ringer. Men var är telefonen!? Jag tittar på golvet, bredvid köksbänken, nej ingenstans! Då hör jag en dov signal från kökslådan. När jag öppnar lådan ligger telefonen där i och ringer för fullt. Kvar på bänken ligger pennan som skulle åkt ned i lådan. Vilke bra start på dagen!
Som sagt, hur står det egentligen till där uppe?!

Hur har din dag varit?

0
Kommentera
ANNONS

En stor knöl och lite basilika

image310

I helgen serverades även en het otroligt god potatis som jag gjorde i ugnen. Jag använde mig av bakpotatis. Då de mesta utav de strips vi äter är gjorda på bakpotatis, måste det ju gå extra bra att göra ugnspotatis på de har jag tänkt. Det tar några minuter längre i ugnen, men det har blilvit riktigt smarrigt de gånger jag använt mig av dessa stora knölar. Jag brukar för det mesta skiva i några morötter, dels för att det blir fint med lite färg och sen för att de blir så söta och goda när de rostas i ugnen!

Till 4 portioner:

3 bakpotatisar
3 morötter
olja
salt
fryst eller färsk basilika

Gör så här:

Skala morötterna och potatisen, klyfta dem i lika stora bitar. Olja en ugnsäker form och lägg i potatisen och morötterna. Ha över ordentligt med salt och basilika, tossa runt allt så det fördelas jämnt. Ugnsbaka på 200 graders värme tills de känns klara, ca 40 minuter.

0
Kommentera
ANNONS

Tomater & Balslamvinäger

image307

Det här är ett perfekt tillbehör till kött, såväl sekt som grillat. Det är riktigt enkelt att göra och smakar underbart!
Jag har använt körsbärstomater då de är så naturligt söta och goda men det går lika bra att använda vanliga tomater. Då kan man eventuellt behöva tillsätta en liten nypa socker!
Igår när jag gjorde de använde jag en korg tomater till två personer.

Detta behöver du:

1 korg körsbärstomater
balsamvinäger
salt

Gör så här:

Skölj och dela tomaterna i halvor. Ha i balsamvinäger så det täcker botten på en stekpanna. Lägg i tomaterna med snittytan ner. Salta. Låt detta puttra tills skinnet på tomatarna börjar lossa.
Servera dessa till gott kött, potatis och en smarrig sallad!

(eget collage med privat bild)

0
Kommentera
ANNONS

Fredagsbloggning

image306

Ok, man ska INTE sitta och läsa matbloggar så här på fredagskvällen när magen börjar kurra och maten inte står på bordet redo att ätas! Sebastian skulle köpa med en sallad till mig efter han varit på After Work. Men när han kommer har jag ingen aning om!
Så snubblar man över recept som dessa, de innehåller allt man inte ska äta, men huga så gott det skulle vara just nu! Perfekt frasigt bröd, med den smakrika, smälta osten innuti. Å herre gud så gott! Jag kan helt förstå att det är en favoritsmörgås.

Men jag ska äta min kycklingsallad, kanske hottar jag upp den med lite smulad fetaost, ett stort glas vatten och sen är det dagas att bege sig till jobbet igen.

Jag önskar er alla en underbar helg!

uppdatering: pratade precis med käre S och han skulle precis beställa mat till oss nu. Räddningen är nära mina vänner!!

(eget collage med bild från the pioneer woman cooks)

0
Kommentera