ANNONS

Cheescake

image322

Jag vet att julen eller advent för den delen inte riktigt står och bankar på dörren än, men som den stora julfantast jag är så bjuder jag er här på ett recept som går bra att göra i ordning och ha i frysen. Perfekt att ta fram om det kommer oväntat besök!
Grunden i detta recept har ja fått av en vän till familjen, namnet på denna efterrätt är något försvenskat, philadelphiaglass står det nämligen i min receptbok. Vad du än väljer att kalla det så är det smaskens!
I detta recept har jag smaksatt med 1 kuvert saffran, men man kan ha i vad man har hemma för tillfället! I orginalreceptet står det att man skall använda digestivekex, dessa har jag bytt ut mot pepparkakor för att få en lite mer juligare touch!

200 g philadelphiaost
2½ dl socker
3 dl vispbar grädde ( det går finfint med mellangrädde)
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
1 kuvert saffran

15 pepparkakor

Gör så här:

Rör ihop osten med sockret. Vispa grädden hårt, tillsätt vaniljsockret och saffran.
Ha i äggen, ett i taget i ostsmeten.  Vänd försiktigt ned grädden.
Krossa pepparkakorna fint och lägg dem i botten av en springform. Häll över smeten, dekorera ev med pepparkakor och ställ in i frysen i minst 4 timmar.

Ta fram formen en halvtimme innan den ska ätas så den hinner tina lite!

0
Kommentera
ANNONS

Blåbärscupcakes

image321

Japp, nu är de bakade. Mina allra första cupcakes. Jag satte ribban ganska lågt, så jag inte skulle bli besviken om det bara blev pannkaka av allt. Men si det blev det inte. Får jag säga det själv blev de ganska söta, självfallet blev de rosa. Vad annars? För er som inte vet är jag en väldigt rosa människa, inte så det går till överdrift men jag gillar färgen!
Ett litet missöde inträffade dock när jag skulle spritsa mina cupcakes, spritsen sprak och det blev frosting överallt! Därav är det ena fatet spritsat med riktigt munstycke medans det andra är ditfixat med hälp av en vanlig plastpåse.
Eftersom jag inte gått in riktigt i rollen som cupcakebakare så glömde jag att köpa något att dekorera dem med. Små söta hjärtan hade nog varit fint, eller vad tror ni?

Nu skulle jag ju behöva besöka panduro för att köpa upp mig på diverse nödvändiga cupcakesting, men eftersom vi ska resa till dessa bakverks hemland innom en mycket snar framtid får jag nog lugna mig lite. Det finns nog ett mycket större utbud av färg, formar och andra tillbehör där!


Blåbärs cupcakes med citronfrosting:

lite drygt 100 g margarin
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk
2 dl blåbär

Dela margarinet i mindre bitar och vispa det tillsammans med sockret poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
Rör ihop vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker och ha sedan i hälften av mjölblandingen i äggsmeten. Häll över mjölken och vispa tills alla klumpar är borta. Tillsätt sedan resten av mjölet. Vispa smeten slät. Ha i blåbären och rör tills hela smeten är blålila. Fyll upp till hälften muffinformar. Grädda i ca 15-20 minuter i 175 g.

Frosting:

50 g margarin (rumstempererat)
drygt 100 g philadelphiaost
2-3 msk citronsaft + lite rivet skal
minst ett paket florsocker

Rör margarin och philadelphiaost till en slät kräm. Ha i citronsaften och skalen. Vispa sedan i florsockret, lite i taget tills du fått en tjock smet. Smaka av och tillsätt ev lite mer citonsaft. Färga sedan krämen med valfri färg, finns att köpa på panduro.
Jag hade bara röd karamellfärg hemma så jag tog några stänk så frostingen blev rosa!

Ja visst ja, höll nästan på att glömma. De blev dundergoda!

(eget collage med privata bilder!)

0
Kommentera
ANNONS

När mörker och kyla…

image319

Ok, det är inte vinter riktigt än, men i veckan föll faktiskt de första snöflingorna för denna säsong och i morse var det ordentlligt med is på vattenpölarna ute! Mina vänner, snart är den här!
Även om det inte är snö och drivis ute så har temperaturen sjunkit de senaste dagarna. Men jag lovar, nu behöver ni inte sitta inne och huttra längre, gör en kopp av denna choklad , ja varför inte renut utav två! Så är de frusna tårna snart ett minne blott!

Linnéas värmande choklad:

mjölk
choklad ( helst över 50%)
baileys

Gör så här:

Tag fram din favoritkopp och mät upp lagom mängd mjölk. Slå det i en kastrull och ha i en skvätt baileys, lite lagom sådär. Låt detta koka upp. Bryt undertiden chokladen i mindre bitar och lägg dem i botten av koppen. När mjölken är riktigt varm, slå den i koppen, över chokladen. Rör tills all choklad är smält.
Ja, sen är det bara att kura ned sig under filten och njuta!

Jag använde mig av Mr Berg och tog mellan tummen och pekfingret 10 g choklad och 2 dl mjölk.

(eget collage med bild från google)

0
Kommentera
ANNONS

Fridfulla ledighet

image318

Nu har helgen precis annlänt och lyckans jag är ledig även detta veckoslut! När jag kom hem ikväll från jobbet hade kära Sebastian byggt ihop möbler vi köpte på IKEA igår och bytt rum på kontor och gästrum. Så allt var klart när jag kom hem. Hur underbar får man vara!? Så i morgon ska jag köpa bets och lack till min skrivbordsskiva, så är min blogg/pyssel/syhörna snart färdig. Måste bara köpa lite hyllor och bra förvaring, någon som har något bra tips?

När jag åkte hem från jobbet råkade jag visst svänga förbi Statoil och köpa en påse Dumle Snacks. Nu ligger de i en skål och bara väntar på att vi ska sätta oss i soffan och kolla lite på tv innan det är dags för att sussa. Sen måste jag bara få säga att dessa skålar från Inreda.com är ruskigt snygga och det finns dessutom matchande muggar! Hur underbart som helst!
Jag tror jag måste skaffa ett block och skriva upp alla bra saker jag hittar på nätet som sedan jag kan önska mig till jul. Listan kommer bli låång…

Nu ropar de där små Dumle bitarna på mig i högan sky, bäst jag skyndar dit!

Ha en riktigt skön helg!

0
Kommentera
ANNONS

Lasagne med mycket smak

image317

I förmidags slängde jag ihop en otroligt god lasagne, då jag hade tagit upp ett paket köttfärs jag var tvungen att göra något av.
Jag brukar aldrig göra ostsås till utan använder mig alltid av keso, mycket lättare och defenetivt nyttigare! Något mer jag alltid använder när jag gör lasagne är färsk pasta. Då går det på ett litet kick i ugnen!
Ändrar man sig under resans gång har man en alldelens fenomenal köttfärsås!

Linnéas Lasagne:

700 g köttfärs
1 stor gul lök
1 fp krossade tomter
ordentligt med rött vin
basilika
lagerblad
salt & peppar

1 fp keso
1 fp färska lasagneplattor
ca 1 dl (30 g) mager ost

Gör så här:

Skala och hacka löken fint. Bryn den tillsammans med färsen i en stekpanna. Salta och peppra. Slå över tomaterna och vinet. Finhacka lite basilika och låt de tillsammans med några lagerblad koka med såsen. Nu får det här koka ihop ordentligt, ca 10-15 minuter ( under den här tiden hinner du dammsuga av lite snabbt!!)

Vill du kan du bara koka pasta till och äta detta som en köttfärsås.
Men ska du göra lasagne, gör så här:

Ta ur lagerbladen, de är inte goda att knapra på!
Dela de färska plattorna i lagom stora bitar. Varva keso, köttfärs och plattor. Avsluta med riven ost. Låt detta stå i ugnen tills osten fått fin färg, ca 10-15 minuter.
Servera med en stor skål rivna morötter

(eget collage med bild från tine.no)
0
Kommentera