ANNONS

Morgonstund har guld i mun

image300

Ja, eller var det ett äpple?
Det här mina vänner är mitt nya favorit frukostte! Jag och Sebastian provade varsin kopp i morse och jag blev helt fast! Det känns som om det kommer bli en djup och trogen vänskap mellan mig och dessa små teblad.
Jag kan varmt rekomendera denna sort!
Så här står det skrivet om detta te:

"I Asien har tetraditionen århundraden gamla anor och yrkesskickligheten ligger på topp. Här växer också världens dyraste och finaste te. För Lipton Gold Tea har Liptons skickliga teblandare valt ut de allra finaste tesorterna och sammanställt dem till en harmonisk helhet. Teet är ett svart te där teblommans kronblad ger ytterlilgare smak och arom. Lipton Gold Tea är en riktig klassiker som sätter guldkant på testunden."

Något mer som jag upptäckt nu på förmidagen är Liptons hemsida, verkligen tilltalande och i min stil!

Jag skrev tidigare ett inlägg och bad er tippsa om fina tekoppar. Jag har tyvärr inte hunnit införskaffa mig några än, men de i collaget tycker jag är riktigt snygga! De är från Indiska och kostar 49.50 kr styck. En stark kandidat i min jakt på den perfekta tekoppen!

0
Kommentera
ANNONS

Milko

image298

Mjukost, uch vad jag inte tyckte om det förut!  Men när jag bodde själv kom jag fram till att det blev mycket billigare att köpa en tub skinkost istället för en bit ost och ett paket skinka. Därav lärde jag mig att äta denna ost på tub.  Nu tycker jag att det är riktigt gott och tar gärna en smörgås med lite mjukost på. Men det ska vara Milko, enligt mig. Kavli mjukost smakar inte alls lika bra tycker jag, vet inte varför. Jag såg nu på Milkos hemsida att de har ju massa roliga smaker! Jag går alltid bara förbi ställningen med mjukost i affären, grabbar åt mig en tub av den vanliga räkosten och är ganska nöjd med det. Men vad sägs om mjukost med soltorkade tomater och fetaost, med renkött eller med pesto?
Jag måste helt kllart inventera mukostfronten på ICA nästa gång jag handlar!

Tycker du om mjukost? Isåfall vilken är din favoritsmak?

0
Kommentera
ANNONS

Förklädd bag in box

image297

När jag såg den här bilden hos Martha, ryckte jag till. För jag har aldrig sett att hon pratar eller skriver om alkoholhaltiga drycker. För jag tyckte detta precis såg ut som två bag in box med vin som de gjort en snygg dekoration på. När jag läste lite mer noggrant visade det sig ju vara godiskartonger…
Men, då tänkte jag, varför inte göra snygga dekorationer och klä in din bag in box med? För hur praktiska det än må vara så är de inte fagra att ha stå  på ett fint dukat bord.
Så anamma den amerikasta traditionen, fast på ett lite annorlunda vis. Istället för att spöka ut barnen och låta dem gå ut och tigga godis, ha barnmaskerad på dagen och bjud in goda vänner på middag! Sjävklart har du halloweentema!
Hur du gör de snygga dekorationerna kan du läsa du här. Mer tipps om en lyckad halloweenkväll kommer under de närmaste veckorna…
0
Kommentera
ANNONS

Husmorstips no. 2

image296

Jag fortsätter med att tipsa om hushållsknep.

Istället för att använda rengöingsmedel med doft när jag bara ska damma brukar jag slå i en skvätt sköljmedel. Det doftar oftast mycket godare än rengöringsmedel! Nu ska jag städa badrummet, men där bör man använda riktigt rengöringsmedel så att det blir ordentligt rent!

0
Kommentera
ANNONS

Höstgryta

173971-295

Vad passar bättre i dessa gråa tider än en riktigt mustig gryta!? Jag svängde ihop en variant tills igår kväll och det blev riktigt gott! Nu går vi ju mot mörkare tider, här bllir det inte ljust för ens vid sextiden på mornarna! Så gör en god gryta, tänd lite ljus och njut av att få ta det lugnt en månad eller så, innan den stora julhysterin börjar!
Grytan på bilden i collaget är från IKEA och jag har en lika dan fast röd i mitt kastrullskåp. Den används flitigt, speciellt nu på hösten.
Min gryta fick smak av svamp, vitlök och balsamvinäger.

Mustig svampgryta:

ca 500 g krytbitar
3 vitlöksklyftor
1 buljongtärning kött/grönsak
kantareller, champinjoner ( ta din favoritsvamp och snåla inte!!)
5 dl mjölk
1 msk mjöl
3 msk grädde
balsamvinäger/ rött vin
soya
salt & peppar

Gör så här:

Skala och finhacka vitlöken, bryn den och köttet i grytan. Slå över vatten så det täcker grytbitarna och ha i buljongtärningen. Låt detta puttra tills köttet är mört och fint. ( en timme brukar vara lagom)

Skiva/hacka ner svampen och smörstek den i en stekpanna. Salta och peppra ordentligt.
Häll i svampen i grytan. Gör en toppredning av mjöl och lite mjölk. Slå i det plus resterande av mjölken i grytan. Smaksätt med balsamvinäger eller lite rött vin, soya, salt och peppar.
För att få en lite fylligare smak tillsatte jag  en skvätt grädde på slutet.

Till detta serverades ris, brocoli och hericovert. Hade det varit fredag elller lördagkväll hade det med all sannorlikhet slunkit ner ett glas vin eller två också.. Men eftersom det bara var måndag fick jag nöja mig med vatten.

0
Kommentera