ANNONS

En stor knöl och lite basilika

image310

I helgen serverades även en het otroligt god potatis som jag gjorde i ugnen. Jag använde mig av bakpotatis. Då de mesta utav de strips vi äter är gjorda på bakpotatis, måste det ju gå extra bra att göra ugnspotatis på de har jag tänkt. Det tar några minuter längre i ugnen, men det har blilvit riktigt smarrigt de gånger jag använt mig av dessa stora knölar. Jag brukar för det mesta skiva i några morötter, dels för att det blir fint med lite färg och sen för att de blir så söta och goda när de rostas i ugnen!

Till 4 portioner:

3 bakpotatisar
3 morötter
olja
salt
fryst eller färsk basilika

Gör så här:

Skala morötterna och potatisen, klyfta dem i lika stora bitar. Olja en ugnsäker form och lägg i potatisen och morötterna. Ha över ordentligt med salt och basilika, tossa runt allt så det fördelas jämnt. Ugnsbaka på 200 graders värme tills de känns klara, ca 40 minuter.

0
Kommentera
ANNONS

Tomater & Balslamvinäger

image307

Det här är ett perfekt tillbehör till kött, såväl sekt som grillat. Det är riktigt enkelt att göra och smakar underbart!
Jag har använt körsbärstomater då de är så naturligt söta och goda men det går lika bra att använda vanliga tomater. Då kan man eventuellt behöva tillsätta en liten nypa socker!
Igår när jag gjorde de använde jag en korg tomater till två personer.

Detta behöver du:

1 korg körsbärstomater
balsamvinäger
salt

Gör så här:

Skölj och dela tomaterna i halvor. Ha i balsamvinäger så det täcker botten på en stekpanna. Lägg i tomaterna med snittytan ner. Salta. Låt detta puttra tills skinnet på tomatarna börjar lossa.
Servera dessa till gott kött, potatis och en smarrig sallad!

(eget collage med privat bild)

0
Kommentera
ANNONS

Fredagsbloggning

image306

Ok, man ska INTE sitta och läsa matbloggar så här på fredagskvällen när magen börjar kurra och maten inte står på bordet redo att ätas! Sebastian skulle köpa med en sallad till mig efter han varit på After Work. Men när han kommer har jag ingen aning om!
Så snubblar man över recept som dessa, de innehåller allt man inte ska äta, men huga så gott det skulle vara just nu! Perfekt frasigt bröd, med den smakrika, smälta osten innuti. Å herre gud så gott! Jag kan helt förstå att det är en favoritsmörgås.

Men jag ska äta min kycklingsallad, kanske hottar jag upp den med lite smulad fetaost, ett stort glas vatten och sen är det dagas att bege sig till jobbet igen.

Jag önskar er alla en underbar helg!

uppdatering: pratade precis med käre S och han skulle precis beställa mat till oss nu. Räddningen är nära mina vänner!!

(eget collage med bild från the pioneer woman cooks)

0
Kommentera
ANNONS

Mr Berg & Jag

image305

Jag tror jag hittat en ny vän. Troligen kommer vi stråla samman sena höstkvällar, krypa ner i soffan och kolla på ett avsnitt av Desperate Housewives eller Grey´s. Eller varför inte en fredagskväll när man är riktigt trött och har bästa kärleksfilmen laddad i dvd:n? Men vi ska inte träffas alltför ofta, risken att man tillslut tröttar på varandra är för stor och det vill jag inte. Jag hoppas att den här vänskapen skall hålla ett bra tag.
Min nye vän, det är Anthon Bergs mörka choklad utan tillsatt socker och 55% cacao.  Ska jag vara ärlig har jag haft lite svårt för mörk choklad. Men 55%, det var alldelens i min smak! Det blir inte för mäktigt, men man är nöjd efter ett par bitar. Ett annat stort plus (eller kanske minus?!?!) är att chokladkakan inte är så stor, bara 45 g så risken att föräta sig är liten. Ja, om man inte hamstrar hem flera kilo, då jag jag inte ansvara för hur det går!

Så skynda till affären och gör en ny bekantskap, den sviker dig inte, jag lovar!

0
Kommentera
ANNONS

Två systrars nya..

image304

Nu finns äntligen Vinterns söta av Lisa och Monica Eisenman att beställa hem. Så, om fem arbetsdagar dimper den ned i brevinkastet! Och jag längtar, jajjemensan! För mig som är en riktig julfanat måste den här boken passa mig som hand i handske.
Boken lovar att bjuda på diverse nya smakkombinationer och nya ideér.
Vad sägs om pepparkakskola, saffransdrömmar, glöggbakade päron eller pepparkaksmuffins? Det och mycket annat finns det att läsa om i en kokbok som jag hoppas håller samma mått som de tidigare.

Den som väntar på något gott…

0
Kommentera