ANNONS

Kanelbullens dag!

image303

I morgon torsdag är det kanelbullens dag! Det ända rätta vore ju att baka bullar i morgon, men eftersom jag ska jobba i natt kommer jag nog sova bort större delen av morgondagen.
För vad går egentligen upp emot hembakta bullar? Köpta bullar må vara hur fina och stora som hels, men hembakade är då alltid godast! De smakar ofta mest och är inte så där torra som köpta kan vara. Jag kan inte påstå att jag bakar just bullar ofta, men det blir några omgångar varje år och jag har alltid använt mig av receptet som står på paketet. Men idag googlade jag lite och hittade detta recept som jag bara måste prova! Kanse kan bli till helgen!

Har du några tips och trix du vill dela med dig av innom bullbak?

0
Kommentera
ANNONS

Efter träningen

image302

Nu är jag nyss hemkommen från gymmet och har precis gjort i ordning en mycket smarrig tonfisksallad. Tyvärr verkar kameran ha fått fötter så jag kunde inte fota det. Men jag hade lagt upp allt väldigt tjusigt på ett fat!
Det här är perfekt att äta efter ett träningspass eftersom det innehåller mycket protein, vilket kroppen behöver för att reparera musklerna efter träning. Ett stort plus med proteinet är att du blir fortare mätt på det än kolhydrater.
Ibland kan man behöva en liten spark i ändan och en stor portion motivation föra att ta sig iväg till gymmet eller träningspasset. För mig finns det inget som inspirerar så bra som att läsa om andra som kämpar med sin vikt. Då tänker jag alltid; kan dom, ja då kan jag!
Efter att ha läst Annas blogg fick jag dagens omgång av motivation, inspiration och den där sparken i ändan för att ta mig ner till gymmet! Läs och beundra!


Linnéas Tonfisksallad:

två nävar valfri sallat
vitkål
½ liten röd lök
saften från ½ lime
olja
salt
citronpeppar
3 msk keso
½ burk tonfisk
1-2 ägg

Gör så här:

Lägg lite av din favorit sallat på en tallrik. Riv över lite vitkål med osthyveln, skiva löken. Pressa ur saften från limen, ringla över lite olja, salta och peppra.
Klicka över keso och tonfisk. Avsluta med att dela ägget i fjärdedelar.
Vill du ha mer kolhydrater till maten kan du ev koka lite fullkornspasta eller äta ett gott grovt bröd till!

(eget collage med bilder från IKEA och tasteline)

0
Kommentera
ANNONS

Morgonstund har guld i mun

image300

Ja, eller var det ett äpple?
Det här mina vänner är mitt nya favorit frukostte! Jag och Sebastian provade varsin kopp i morse och jag blev helt fast! Det känns som om det kommer bli en djup och trogen vänskap mellan mig och dessa små teblad.
Jag kan varmt rekomendera denna sort!
Så här står det skrivet om detta te:

"I Asien har tetraditionen århundraden gamla anor och yrkesskickligheten ligger på topp. Här växer också världens dyraste och finaste te. För Lipton Gold Tea har Liptons skickliga teblandare valt ut de allra finaste tesorterna och sammanställt dem till en harmonisk helhet. Teet är ett svart te där teblommans kronblad ger ytterlilgare smak och arom. Lipton Gold Tea är en riktig klassiker som sätter guldkant på testunden."

Något mer som jag upptäckt nu på förmidagen är Liptons hemsida, verkligen tilltalande och i min stil!

Jag skrev tidigare ett inlägg och bad er tippsa om fina tekoppar. Jag har tyvärr inte hunnit införskaffa mig några än, men de i collaget tycker jag är riktigt snygga! De är från Indiska och kostar 49.50 kr styck. En stark kandidat i min jakt på den perfekta tekoppen!

0
Kommentera
ANNONS

Milko

image298

Mjukost, uch vad jag inte tyckte om det förut!  Men när jag bodde själv kom jag fram till att det blev mycket billigare att köpa en tub skinkost istället för en bit ost och ett paket skinka. Därav lärde jag mig att äta denna ost på tub.  Nu tycker jag att det är riktigt gott och tar gärna en smörgås med lite mjukost på. Men det ska vara Milko, enligt mig. Kavli mjukost smakar inte alls lika bra tycker jag, vet inte varför. Jag såg nu på Milkos hemsida att de har ju massa roliga smaker! Jag går alltid bara förbi ställningen med mjukost i affären, grabbar åt mig en tub av den vanliga räkosten och är ganska nöjd med det. Men vad sägs om mjukost med soltorkade tomater och fetaost, med renkött eller med pesto?
Jag måste helt kllart inventera mukostfronten på ICA nästa gång jag handlar!

Tycker du om mjukost? Isåfall vilken är din favoritsmak?

0
Kommentera
ANNONS

Förklädd bag in box

image297

När jag såg den här bilden hos Martha, ryckte jag till. För jag har aldrig sett att hon pratar eller skriver om alkoholhaltiga drycker. För jag tyckte detta precis såg ut som två bag in box med vin som de gjort en snygg dekoration på. När jag läste lite mer noggrant visade det sig ju vara godiskartonger…
Men, då tänkte jag, varför inte göra snygga dekorationer och klä in din bag in box med? För hur praktiska det än må vara så är de inte fagra att ha stå  på ett fint dukat bord.
Så anamma den amerikasta traditionen, fast på ett lite annorlunda vis. Istället för att spöka ut barnen och låta dem gå ut och tigga godis, ha barnmaskerad på dagen och bjud in goda vänner på middag! Sjävklart har du halloweentema!
Hur du gör de snygga dekorationerna kan du läsa du här. Mer tipps om en lyckad halloweenkväll kommer under de närmaste veckorna…
0
Kommentera