ANNONS

Höstnytt!

Nu är verkligen hösten här på allvar. Löven utanför fönstret börjar nu gå mer i oragne/rött istället för grönt. Och det är så vackert!
Jag tycker hösten är den tid på året när man kan ge sig själv en liten nystart. Vem mins inte när man var liten och det började närma sig skolstarten, fast man inte ville erkänna det för någon så skulle det bli riktigt kul att skolan startade. Att få gå ner till bokhandeln och köpa fint bänkpapper, omslagspapper till böckerna, nya pännor och sudd.
Eftersom jag inte längre har någon skola att börja i till hösten får man göra en nystart på annat vis! Själv har jag införskaffat mig en ny skiva, nämligen James Blunt senaste. Hans förra album har gått varm här hemma kan jag lova! Nya skivan verkar precis lika lovande! Här ovan är ett litet smakprov!
En annan efterlängtad skiva som kommer införskaffas under hösten är denna.

Jag önskar er alla en riktigt skön helg!

0
Kommentera
ANNONS

"Snabbmat!"

image284

Idag gick det undan när middagen skulle fram på bordet må jag säga! Det var inte mycket ork som fanns kvar efter dagens arbete så för att överleva ( ja nästan iallafall) var det tvunget att gå kvickt.
Med färdiga kötbullar och fullkorns snabbmakaroner hann vi åka från jobbet, laga mat och ätit oss mätta och belåtna på mindre än 30 minuter. Det tycker jag är klart godkännt! För att göra det hela lite roligare (?) stuvade jag makaronerna. Till detta serverades brocoli. Och det var ljuvligt gott!

För dig som inte vet hur man stuvar makaroner, ska jag nu berätta!!

Mät upp rätt mängd makaroner. ( Kolla på sidan av paketet, där brukar det stå hur mycket en portion är!)
Slå över mjölk så det täcker pastan. Låt koka upp.
Rör ut lite mjöl i en kopp med mjölk, slå det över den kokande pastan. Ha i en nypa socker och en nypa salt.
Kom i håg att röra om så att det inte bränns vid!!!
Känns stuvningen för fast, späd ut med lite mjölk, känns den för lös, rör ut lite mer mjöl med mjölk och  ha i.
Så, nu har du en kastrull stuvade makaroner!

0
Kommentera
ANNONS

Måndag till fredag

image282

Dagarna bara rusar fram och det är redan måndag igen! Själv har jag jobbat kortdag så jag fick en liten mjukstart på veckan. Riktigt skönt måste jag säga! Nu ska jag strax sriva klart handllingslistan och sen bär det av mot ICA för veckans matinköp. Men först ett tips på vad ni kan äta i veckan!

Brukar du veckohandla?

Måndag Korv i ugn

Tisdag Kycklingsoppa

Onsdag Pasta med köttfärsås

Torsdag Wraps

Fredag Pastalåda

0
Kommentera
ANNONS

Ny design

Ni som besökt bloggen under eftermidagen märkte säkert att färger och annat inte stämde. Nu är allt i sin ordning igen och Linnéas skafferi har fått en ny "höstoutfit". Tack så hemsk mycket Sebesula för hjälpen!!

0
Kommentera
ANNONS

Chokladmousse

image280

Igår kväll hade vi trevligt besök av goda vänner. Jag har gjort hemgjort chokladmousse många gånger men inte riktigt fått till det. Förens igår. Himmel och pannkaka så gott det blev!  För att få en liten knorr på det hela smaksatte jag med en skvätt baileys. Ljuvligt!

Detta blev lagom till 4 portioner!

200 g blockchoklad
2 dl mellangrädde (vispbar)
3 äggulor
ca 2-3 msk baileys

Smält chokladen i ett vattenbad, ha i baileysen och rör ned äggulorna en i taget. Rör om ordentligt! När chokladsmeten blivit glansig och fin ställ den åt sidan så den svalnar.
Vispa grädden. När chokladsmeten är kall, rör då ned den i grädden. Rör om, ha upp i portionsglas och ställ dem i kylen i minst en timme. Tag fram ca tio minuter innan servering!

(eget collage med bild från google)

0
Kommentera