
Än har inte hösten tagit riktigt grepp om oss. Kom nyss hem från en power walk runda och jisses så varm jag blev! Nu ska jag tampas en omgång med dammsugaren innan det bär av mot ICA för llite veckohandling!
Ok, nu är verkligen vardagen här på riktigt igen! De allra flesta börjar skolan igen efter ett skönt sommarlov, semestern är slut allt börjar falla tillbaka i gamla spår.
När jag var mindre var alltid den ständiga frågan hemma:
-Vad blir det för mat?
Hur ska man ha ork, lust och tid att komma på maträtter för en hel vecka som hela familjen tycker om?
Inte är det lätt inte.
Därför ska jag i mån av tid försöka knåpa ihop en femdagars matsedel varje vecka.
Så här ser veckans ut:
Måndag: Pasta med köttfärsås
Tisdag: Tomat & basilikapaj
Onsdag: Onsdagsfisk
Torsdag: Rårakor
Fredag: Hemgjord pizza
Kom ihåg att serrvera sallad till alla måltider!
På de andra två bilderna ser ni det senaste vi gjort i rummet. Tre tavlor föreställande mig. Om jag får säga det själv tycker jag att de blev riktigt bra faktiskt!
Till höger om soffan har vi ett fint burspråk som jag visade i vintras. Jag har tänkt att byta ut de korgstolar som står där mot ett matsalsbord, men jag har inte hittat de rätta än så tills dess letar jag vidare!
Vi har ett ganska stort vardagsrum (nu var vi tvugna att gå dit och mäta), nästan 30 kvadrat är det. Men jag gillar det för det är väldigt lättmöblerat.
Det var en liten tjuvkik på vårat vardagsrum, det kommer säkert fler bilder under hösten.
Jag önskar er alla en skön helg! Själv är jag snart på väg till jobbet.
Ja det var en kort liten presentation av våra kära katter!
1 fp vit fisk
½ squash
10 cm purjolök el 2 schalottenlökar
1 röd paprika
2 dl matlagningsgrädde
2 msk dill
1 dl räkor
peppar & salt
en skvätt vitt vin
Gör så här:
Skiva paprika och squash, finhacka löken. Lägg det i botten av en ugnsfast form.
Dela fisken i mindre bitar och lägg dem på grönsakerna. Salta och peppra.
Rör samman matlagningsgrädde och dill i en skål. Ha i en skvätt vin och rör ner räkorna. Smaka av med peppar och salt.
Bred röran över fisken. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter i 200 graders värme.
Servera med fullkornsris.
(foto: Linnéa)