Julklappstips
Jag fĂ„r allt be om ursĂ€kt för den dĂ„liga uppdateringen hĂ€r. Men jag har varit pĂ„ vift, datorn har varit pĂ„ vift, det har snöat sĂ„ lĂ€nge nu att jag inte mins hur det Ă€r att gĂ„ ut genom dörren och inte behöva sopa av trappen. VĂ€dret har varit grĂ„tt sĂ„ jag har varit helt … Continued
Klassiska lussekatter
SĂ„ var Ă„rets luciafirande över, under gĂ„rdagskvĂ€llen besökte vi kyrkan mitt i den stad dĂ€r jag bor för att njuta av det Ă„rliga luciakonserten dĂ€r. Stadens lucia med tĂ€rnor, damkör och barnkör underhöll och det var sĂ„ att ögonen tĂ„rades nĂ€r barnkören tog i nĂ€r de sjöng alla vackra julsĂ„nger och lyckades överrösta alla andra! … Continued
Chokladtartelett
Tidigt i november fick jag ett mail om att vi var ett gĂ€ng utvalda matbloggar som var inbjudna att delta i en cook-off. Vi skulle fĂ„ kokboken Lyxlagat hemskickad till oss, skriven av OperakĂ€llarens chefskonditor Daniel Roos och kokboksförfattaren Fredrik ZĂ€lls. PĂ„ ett utvalt datum skulle vi alla presentera vad vi valt att provbaka ur … Continued
Gryta med kanel
Jag inser att jag inte kan bjuda er pĂ„ julgodis hela december, vi mĂ„ste bryta av med nĂ„got annat ibland. Som den hĂ€r flĂ€skkotlettgrytan till exempel! För ett par veckor sedan var jag ut till Forneby Kött, en lokal grisbonde som verkligen bryr sig om sina grisar. Jag har nog aldrig sett grisar ha det … Continued
Hemmagjord daim
Vi verkar fortsĂ€tta med julgodis-tema hĂ€r pĂ„ LinnĂ©as Skafferi och dagen till Ă€ra handlar det om daim, eller ett daimliknande godis i alla fall. Jag vĂ„gade inte lĂ„ta kolan koka allt för lĂ€nge, man vill ju inte vara ansvarig för att gĂ€sternas tĂ€nder ryker nĂ€r de sĂ€tter tĂ€nderna i det hemkokta julgodiset! Jag tog samma … Continued
UnderhÄllning
Lördagens inlĂ€gg hĂ€r pĂ„ LinnĂ©as Skafferi Ă€r ett tips till dig som tycker om att titta pĂ„ nĂ€r det lagas mat och bakas i TV-rutan. TV8 har under hösten sĂ€nt serien- Rachel Allen Bake! som nu finns att se pĂ„ TV8 Play. Ibland Ă€r det svĂ„rt att se alla program man önskar pĂ„ TVn och … Continued