Pulled beef i Crock Pot

pulledbeef-3
 
God morgon!
Pulled beef var precis som pulled pork en riktig fluga för ett tag sedan. Vart man än vände sig fanns det recept på dessa rätter. Och inte är det ju så konstigt att de blev populära! I med massa ingredienser i en gryta eller form, och ett gäng timmar senare har du en utsökt måltid klar. Vem gillar inte sådan matlagning liksom!?
Jag brukar använda min Crock Pot till maträtter som dessa, det är den perfekt till. Inget passande, ingen risk för att man bränner sönder grytor eller att det blir torrt. I den senaste modellen av Crock Pot kan man bryna direkt i grytan, en väldigt fiffig sak tycker jag. Har man inte en sådan funktion på sin slow cooker så går det bra att bryna köttet och alla kryddor i en stekpanna först. Slå lite vatten i stekpannan efteråt och häll ned det i grytan, så du får med alla goda smaker!
Pulled beef:
1 kg nötkött- högrev, ytterlår ellr fransyska fungerar fint
2 msk olja
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 msk Jerk
2 msk rökig paprika
2 msk whiskey
1 dl tomatpuré
500 g passerade tomater
2 dl vatten
salt och peppar
Putsa köttet från hinnor. Skiva löken tunt och finhacka vitlöken. Bryn kött, lök, vitlök, kryddor och tomatpuré i lite olja direkt i din slow cooker. Slå på whiskey, passerade tomater, vatten, salt och peppar. Rör om ordentligt. Byt till slow cooker-funktion och sätt timern på 8 timmar och på låg värme.
Rör om då och då. När köttet enkelt går att dela på med hjälp av en gaffel är det klart.
Dela allt kött och blanda med den goda såsen. Servera grönsaker, dippsåser och tortillabröd till.
Smaklig måltid!
bild:Linnéa Seidel
 
 

37
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
8 år sedan

[…] har gjort pulled pork och pulled beef massor av gånger. Men vid det här laget har jag nästan tröttnat lite på […]

trackback
7 år sedan

[…] beef går även att göra på spisen som ett vanligt långkok. Jag använder ett recept från Linneas skafferi som inspiration. Min något ändrade version är med mindre kött i förhållande till sås, lite […]

Curt-Arne Stengård
Curt-Arne Stengård
7 år sedan

Rör om då och då? Då får man lägga till mycket tid för värmen försvinner ju ut.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Curt-Arne Stengård
7 år sedan

Jo, lite värme försvinner ut. Men grytan är ju fortfarande varm och alla ingredienser är ju varma. Så jag brukar inte lägg till någon extra tid om jag lyfter på locket ett par gånger under tillagningstiden. Den brukar bli klar i tid ändå.

Cecilia
6 år sedan

Hur många personer är detta recept till?

Pernilla
Pernilla
6 år sedan

Rökig paprika? Är det någon slags fond, eller vad?
Tänker definitivt prova ditt recept! 🙂

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Pernilla
6 år sedan

Ja, rökig paprika är en torkad krydda. Som paprikapulver, fast rökigt paprikapulver. Lite mer smak i det bara 🙂

Atte
Atte
6 år sedan

Det här har blivit en favorit hemma hos oss tack för tipset 🙂

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Atte
6 år sedan

Så kul att höra!

Josefin
Josefin
5 år sedan

Har letat jerk lite överallt. Inte hittat. Improviserade lite kryddor som stod på innehållsförteckning.. Blir spännande att se ikväll.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Josefin
5 år sedan

Hmm, jag tror det är lite olika om butikerna tar in de här kryddblandningarna eller inte. Men hoppas du fick till en fin kryddblandning själv!

Liam
Liam
3 år sedan

Funkar det att göra den utan whiskey?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Liam
3 år sedan

Absolut!

Saffransbullar med vit choklad

Nästa inlägg

Släta saffransbullar fyllda med vit choklad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x