Nice cream

nice cream

Kan man göra glass utan glassmaskin, utan socker, utan ägg och grädde men ändå få en glass som är helt galet god? Japp! Det kan man. Allt du behöver är frusna bananer, lite mer fryst frukt eller bär och en matberedare. Och den här sortens glass har till och med fått det fina namnet nice cream. Tjusigt va!?

Variationerna här är ju princip lika stora som när du gör vanlig glass. Du har en bra bas, som i det här fallet är frysta bananer. Det ger en härligt krämig, glassig konsistens. Sedan tillsätter man de frukter eller bär man gillar bäst. Jag har gjort med fryst mango någon gång. Dra mig baklänges så gott det blev! Men idag plockade jag fram några solmogna jordgubbar från sommaren 2015 som jag plockat själv. Tillsammans med lite vaniljpulver blev det en härlig jordgubbsglass som bara skrek sommar och sol. Men den fungerar självklart lika fint att äta så här en solig dag i februari! Jag toppade glassen med lite rostade kokosflingor.

Jordgubbs-nice cream:

2 frysta bananer skurna i bitar
200 g frysta jordgubbar
1/2 tsk vaniljpulver

Låt jordgubbarna tina något. Lägg sedan bananer, jordgubbar och vaniljpulver i en matberedare. Mixa tills allt blir en slät, krämig glass. Ha upp i fina skålar och strössla kokosflingor över.

Ät som lyxigt mellis eller varför inte istället för fredagsgodis?

Glassen är godast att äta direkt när den är nygjord. Men får du över går det bra att frysa in, låta glassen tina något och sedan köra den en sväng till i matberedaren innan du skall servera den igen.

Känner man för mer ”nyttig glass” kan man kika in de här melon-isglassarna jag gjorde till Axels 4-årskalas i somras. Eller varför inte en frozen yoghurt med mango och hallon?

Om du får välja, vilken är din favoritsmak på glass?

bild:Linnéa Seidel

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Erika
8 år sedan

Alltså detta var ju SÅ himla gott! Och väldigt glassigt. Är alltid skeptisk till recept ”smakar precis som fast att det inte är det” för jag tycker aldrig att det stämmer. Men detta! Omnomnom:) Nya helgfavvon!

trackback
8 år sedan

[…] detta recept hos Linnéas skafferi. Där kan du även läsa om fler variationer på hemmagjord […]

trackback
8 år sedan

[…] Nice creamMelonglasspinnarFrozen yogurtEn frozen yogurt till […]

Jeanette
7 år sedan

Ska köpa bananer och bär idag och ska helt klart göra nyttig glass som detta 🙂

trackback
7 år sedan

[…] ska man då avsluta veckan med för gott då? Jo såklart en nice cream. Glass gjord på banan och frukt. Fräschare än så blir det nästan […]

Anna
Anna
6 år sedan

Det borde väl kunna gå art mixa bananer mm och sen frysa in? Tänkte göra glasspinnar av det så dottern kan smaska lite 🙂

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Anna
6 år sedan

Hej, Ja det kan man göra. Dock blir det lite ”isigt” då. Men det kanske inte gör något 🙂

amarantsallad med halloumi och rödbetshummus

Nästa inlägg

Amarantsallad med halloumi

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x