Cheesecake-kladdkaka – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Cheesecake-kladdkaka

 

Sen jag startade bloggen har det passerat en hel massa recept här på Linnéas skafferi. Vissa har bara blivit gjorda en gång, även om det smakade bra så var det antagligen ingen aha-upplevelse. Andra recept har gjorts om och om igen, skrivits ner och förts vidare. Ananaspajen är ett klockrent exempel. Jag vet inte hur många gånger jag gjort just den pajen och hittills har jag inte tröttnat på den.
Kladdkakan är en annan sån där uppskattad kaka att bjuda på. Jag menar, har du någonsin hört en person säga:
-Nej tack, jag gillar inte kladdkaka.
Tror inte det va!

Receptet jag tänker bjuda på er ikväll hade jag faktiskt glömt bort. Den här kladdkakan är ju hur god som helst, det är en blandning mellan cheesecake och kaddkaka och funkar perfekt att göra i långpanna och sedan skära i kladdiga rutor.
Tyvärr kan jag inte alls ta åt mig äran för receptet, för precis som det är med riktigt bra recept har jag fått det av en vän, som i sin tur också hade fått det av någon. Men eftersom jag inte vet varifrån receptet härstammar från början kallar jag den helt enkelt för Björns kladdkaka. Eftersom det var just min vän Björn jag fick den ifrån.

 

Björns cheesecake-kladdkaka:

150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao

fyllning:

2 ägg
saften från 1 lime
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl strösocker
400 g philadelphiaost

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker, vänd i vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao. Blanda i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Smörj och bröa en springform och häll i smeten. Grädda i 175 grader i 15 minuter. Gör undertiden fyllningen.
Blanda ägg, limesaft, vaniljsocker och strösocker. Ha i philadelphiaosten och rör slätt. Tag ut springformen och ha i ostfyllningen. Grädda ytterligare 20-30 minuter, känn med en sticka i mitten av kakan, den skall fortfarande vara kladdig.
Servera gärna bär till kladdkakan.

 

Har du något favoritrecept som du gör om och om igen?

Bild: Katja Kristoferson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nora

  Lagade denna till min födelsedag. Gjorde dessutom choklad ganache och hade ovanpå! Annars följde jag receptet till punkt och pricka och är nöjd med resultatet! Supergott!

 2. minecraft games

  I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good.
  I do not know who you are but definitely
  you are going to a famous blogger if you aren’t already ;
  ) Cheers!

 3. Fia

  Jag tackar konsekvent nej till kladdkakor där de envisats med att bröa formen. Ströbröd förstör en god kladdkaka och under alla mina år både i jobbet och hemma har jag aldrig behövt göra annat än att smöra formen. Med detta sagt ser jag framemot att göra denna kakan, fast utan ströbröd… 🙂

 4. Mia

  Testade ananaspajen i går..helt fantastisk!!! Det bästa är ju att den är minst lika god idag!
  Får ta o baka din kladdkake-cheesecake också! Men behöver nog ett recept där jag kan prova min nya fantastiska sprits!

 5. Evelina

  Hej! älskar dig blogg och använder mycket av dina recept. idag ska jag göra min favorit, ananas pajen och skulle kolla receptet och ser att du har skrivit olika på recepten. ett står det 2 små burkar ananas och ett annat står det 3 små burkar. vilket ska det vara ? 🙂 tacksam för svar!

 6. Annika

  Nja… Jag är faktiskt inte så förtjust i kladdkaka… menar att det är Sveriges mest överskattade bakverk! Konstigt egentligen, för jag älskar choklad.

 7. Ingela N

  Låter hur smarrigt som helst!! 😀

  Jag sitter dock med 2 frågor… på bilden ser cheesecake delen nästan lite marmorerad ut, det ser ut som att det är lite chokladbitar eller nå’t i den… är det det? För som jag förstår receptet, ska man bara hälla cheesecake smeten (helt vit) uppepå kladdkakan, och grädda ytterligare.. eller!?

  En annan sak… jag blev jättesugen, och märkte att jag har alla ingredienser hemma utom en lime. Men jag har limesaft på flaska.. går det att använda istället? i så fall.. hur mycket??

 8. Hus nummer nio

  Det här ska jag testa! Mitt favoritrecept är Robert E´s chokladtryffeltårta. Den är så himmelskt god att jag hittills inte träffat någon som inte tagit en till tallrik…

 9. Katja

  Jisses vad gott det lät!! Jag bara måste baka denna kakan! Kladdkaka och cheesecake är två av mina favoriter när det kommer till efterrätter.

  Jag brukar baka brownies ganska regelbundet och alltid efter detta receptet: http://foodelicious.se/ljuvliga-brownies. Resultatet blir makalöst gott och browniesen blir lite kladdiga i mitten och har mycket chokladsmak. Mums!

 10. Anna

  Bakade den här kakan igår, den blev otroligt god. Inte alls så mastig som en kladdkaka kan bli ibland. Räcker i och för sig inte lika länge då men det är det värt.

 11. Alexandra - kärlek på tallrik

  Jag har också en kompis som vägrar choklad eftersom “det inte är gott” och man baxnar varje gång man hör ett sådant uttalande! Hur är det möjligt? Hädare! Ja och så har jag min bror som konsekvent vägrar 95% av sådant som är bakat. Chips ska det vara, eller inget alls! Vad är det för liv? Jag hade mer än gärna huggit in på din cheesecakekladdkaka, den ser ljuvlig ut!

 12. Johanna

  Jag har två kompisar som i princip inte äter choklad alls, och ganska många som har tröttnat på kladdkaka för att man alltid käkar det (helknäppt, det går ju inte att tröttna på!)

  Den här lät toppengod!

 13. LisaMarie

  Haha vilken rolig idé. Kladdkaka och cheesecake är båda gamla favoriter så man kanske skulle prova ^^ Håller med om att det är många recept man bara gör en gång. Just nu håller jag på med en detox och undviker bland annat allt tillsatt socker. Målet är långsiktigt att inte äta socker så himla himla ofta som tidigare då jag ätit det i princip varje dag. I alla fall: poängen är att jag nu under detoxen har bestämt mig för att i framtiden bara äta såna sötsaker som jag vet att det verkligen är värt att äta. Ofta när jag fikat känner jag nämligen att “ja det var ju lite gott men inte var det värt all onyttigheten”. Med på min värt-det-lista är bland annat kladdkaka, saftig tigerkaka, mazariner, släta vetebullar, violkola och lemon poppy seed cupcakes med vit chokladfrosting ^^

 14. Lisa

  Ja men vem har mage att säga att man inte gillar kladdkaka! Det är nog den godaste kakan som finns, helst med god vaniljglass till….
  Jag har ett liknade recept men man strör över hallon på kalddkakesmeten innan man häller på cheseecake-smeten. Det är grymt gott!

 15. Erica AKA Tomtens Dotter

  JAG! Jag har hört orden “jag gillar inte kladdkaka” uttalas. De följdes dessutom av den helt obegripliga meningen “Jag gillar inte choklad överhuvudtaget”.

  Jag har fortfarande problem att tyda vissa delar av den sista meningen, det MÅSTE vara någon bit som jag missförstått…

  Annars är ju rulltårta med äppelmos en ständigt återkommande favorit. Älskar dessutom när den har varit fryst så att den har “kladdat ihop sig” lite. Men så gott bara som den är… Eller som bas i en enkel bakelse med färska bär. MUMS

  1. LisaMarie

   Haha, jag har också en vän som inte gillar choklad. Helt obegripligt. Det tog faktiskt ett tag innan jag gav upp. Jag provade att ge honom olika sorter som han fick provsmaka men den “bästa” reaktionen var typ en axelryckning och “den där var ju iaf inte lika illa som annan choklad”. Galet :p

   1. Angelica

    jag cheesecake-kladdkakan är god men jag har jäkligt svårt för kladdkaka och undviker att äta det så mycket det går, tycker de är konstig konsistents och smaken är inte jätte god :S