Fisk i ugn – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Fisk i ugn

Här hemma har vi drabbats av en förfärlig förkylning. Först den lilla sonen och nu jag. Det känns som om jag knappt varit utanför dörren på snart en vecka och datorn den har jag inte öppnat sedan förra veckan nån gång! När man råkar ut för förkylningar eller annan sjukdom som gör att man inte ens orkar med vardagslunken, ni vet: städa-tvätta-laga mat, ja då lär man ta till dom där små knepen. Istället för att dammsuga kan man sopa av lite med kvasten och till middag lagar man något som är enkelt, nyttigt och smakar smaskens.

Det här receptet på torsk i ugn är ett sådant där finfint recept jag fått av mamma. Gott som bara den och det brukar gå hem hos stora som små.
Till fisken serverade jag rårivna morötter, ruccola och kokt potatis. Om jag har mer ork nästa gång tänkte jag spritsa potatismos runt om i ugnsformen, då blir det en fiskgratäng!

Torsk i ugn:

800 g torsk
4 dl creme fraicke
2 msk hackad dill
2 msk kaviar
citronpeppar
salt

Lägg torskblocken i botten på en ugnsfast form. Blanda samman creme fraiche, dill, kaviar, citronpeppar och salt. Häll detta över fisken. Ställ in i ugnen på 220 °C i cirka 25 minuter eller tills fisken är genomkokt.

Snåla inte med kaviar och citronpeppar, det är den som ger fisken den goda smaken!

Nu är det snart dags för lunch och idag får jag äta god ugnspannkaka som blev kar efter gårdagens middag!

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ingegerd

  Mycket gott! Jag lade ett färsk spenat underst, och blomkålsbuketter runt kanten av formen, det blev bra!

 2. Daniel F

  Hej, fantastiskt inspirerande recept, tack för det! Har just hittat in i Ditt skafferi så här skall jag botanisera fortsättningsvis.
  Kaviarfisken är fantastisk och såå enkel och snabb att gå färdig.
  Rekommenderas av hela familjen.

  Hälsningar, Daniel

 3. Rickard

  Hej såg detta recept och det är galet likt min kalla sås jag använder till pressad potatis och stekt lax. Kör med färsk citron och svartpeppar men annars är det samma. Måste testa detta recept nästa gång jag lagar fisk. Om det ska vara fryst eller tinad fisk beror väl lite på hur länge man orkar vänta på att maten ska bli klar, samt att såsen förmodligen blir tunnare med fryst fisk då den innehåller mer vatten.

 4. Eva

  Tredje gången jag gör detta recept på kort tid! Kanonrecept, alla i familjen gillar. Får köra dubbel sats för att det ska räcka. Tack för receptet!

 5. Loppan G-sson

  Nämen Halloj – Här sitter jag och söker runt på nätet efter ett lätt fiskrecept till ungdomarna som kommer itll helgen och hittar detta. Verkar kanon!!! Tackar Tackar.

 6. Caroline

  Hej!
  Jag lagade just detta recept och herregud vad gott det var!! Det är faktiskt inte första gången jag provar något av dina recept och jag har aldrig blivit besviken. Tror nästen jag skall prova kycklinggrytan/soppan senare i veckan, kan ju aldrig bli fel. Hoppas du har en fin helg.
  Kram

 7. Catrin

  Otroligt gott Linnéa!
  Testade detta recept igår och det kommer att göras fler gånger! Enkelt och ‘snabblagat’, inte mycket krussedeuller haha Men som du skrev, man får inte snåla med kaviar och citronpeppar, därför öste jag på med lite mer än vad receptet sade och det blev toppen!
  Tack för supergoda recept!

 8. Linda

  Har en tävling hos mig där man kan vinna ett ex av boken “Dekorera cupcakes, kakor och tårtor”. Vara gärna med eller tipsa andra om detta 🙂

 9. Elin

  Åh va gott!
  Jag tog fram torsk igår som jag ska bjuda på ikväll.
  Hade tänkte göra en gratäng.
  När skulle du lägga i potatismoset?
  Sista 10 minuterna bara?
  /Elin