Pulled beef i Crock Pot – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Pulled beef i Crock Pot

pulledbeef-3

 

God morgon!

Pulled beef var precis som pulled pork en riktig fluga för ett tag sedan. Vart man än vände sig fanns det recept på dessa rätter. Och inte är det ju så konstigt att de blev populära! I med massa ingredienser i en gryta eller form, och ett gäng timmar senare har du en utsökt måltid klar. Vem gillar inte sådan matlagning liksom!?

Jag brukar använda min Crock Pot till maträtter som dessa, det är den perfekt till. Inget passande, ingen risk för att man bränner sönder grytor eller att det blir torrt. I den senaste modellen av Crock Pot kan man bryna direkt i grytan, en väldigt fiffig sak tycker jag. Har man inte en sådan funktion på sin slow cooker så går det bra att bryna köttet och alla kryddor i en stekpanna först. Slå lite vatten i stekpannan efteråt och häll ned det i grytan, så du får med alla goda smaker!

Pulled beef:

1 kg nötkött- högrev, ytterlår ellr fransyska fungerar fint
2 msk olja
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 msk Jerk
2 msk rökig paprika
2 msk whiskey
1 dl tomatpuré
500 g passerade tomater
2 dl vatten
salt och peppar

Putsa köttet från hinnor. Skiva löken tunt och finhacka vitlöken. Bryn kött, lök, vitlök, kryddor och tomatpuré i lite olja direkt i din slow cooker. Slå på whiskey, passerade tomater, vatten, salt och peppar. Rör om ordentligt. Byt till slow cooker-funktion och sätt timern på 8 timmar och på låg värme.

Rör om då och då. När köttet enkelt går att dela på med hjälp av en gaffel är det klart.
Dela allt kött och blanda med den goda såsen. Servera grönsaker, dippsåser och tortillabröd till.

Smaklig måltid!

bild:Linnéa Seidel

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Josefin

  Har letat jerk lite överallt. Inte hittat. Improviserade lite kryddor som stod på innehållsförteckning.. Blir spännande att se ikväll.

  1. linneasskafferi
   linneasskafferi

   Hmm, jag tror det är lite olika om butikerna tar in de här kryddblandningarna eller inte. Men hoppas du fick till en fin kryddblandning själv!

  1. linneasskafferi
   linneasskafferi

   Ja, rökig paprika är en torkad krydda. Som paprikapulver, fast rökigt paprikapulver. Lite mer smak i det bara 🙂

  1. linneasskafferi
   linneasskafferi

   Jo, lite värme försvinner ut. Men grytan är ju fortfarande varm och alla ingredienser är ju varma. Så jag brukar inte lägg till någon extra tid om jag lyfter på locket ett par gånger under tillagningstiden. Den brukar bli klar i tid ändå.