Gulasch

 
gulasch
 
Som utlovat, här kommer ett hysteriskt gott recept på gulasch! Kan vara det godaste jag ätit på länge.
Planen var att få upp det här receptet på gulasch på bloggen lite tidigare idag, men vilken eftermiddag alltså!
Ibland får man helt enkelt bara ta ett riktigt, riktigt djupt andetag, tänka att barnen kommer bli större någon dag och inte bråka livet ur en och sedan göra en djupdykning i tvätthögen.
Mitt huvud dunkar av en rejäl huvudvärk så i kväll får nog träningen utebli, hur surt det än känns. Efter att bakat/lagat mat och fotograferat en hel dag blir man mör i både kropp och knopp och då är det så himla skönt att få röra på sig lite ordentligt. Men i kväll blir det nog mest lite jobbande från soffhörnet, på sin höjd.
gulaschMen nu ska jag sluta gnälla, jag har två härliga friska pojkar, ett roligt jobb, ett stort fint hus och massa fina människor runt omkring mig. Så egentligen ska man inte klaga alls, även om det kan kännas lite motigt ibland..
Till receptet istället då! Jag valde att köra min gulasch i min Crock Pot. Himla smidigt att göra i ordning på morgonen och sedan ha middagen klar när man kommer hem! Men har man ingen Crock Pot så går det precis lika bra att låta din gulasch småputtra på spisen ett par timmar för att bli riktigt mör och smakrik.
Det finns säkert lika många varianter på gulasch som det finns på kalops eller köttfärssås. Så jag har typ googlat ihjäl mig efter det perfekta receptet, hittade inget jag riktigt gillade så gjorde en helt egen variant. Och det blev magiskt gott!
Linnéas gulasch: 
800 g grytbitar av nötkött
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
1 dl tomatpuré
2 tsk kummin (inte spiskummin)
3 msk paprikapulver (gärna rökigt)
1 zucchini
1 fp krossade tomater
5 dl köttbuljong
1 dl rött vin
3 lagerblad
3 röda paprikor
salt & peppar
Bryn köttet (antingen i en stekpanna eller om din Crock Pot har stekfunktion, det har min), skala och finhacka lök och vitlök. Skär sellerin i tunna skivor. Bryn detta efter köttet.  Blanda i tomatpuré, kummin och paprikapulver. Ha i allt brynt kött och grönsaker i din Crock Pot. Skär zucchinin i ca 1 cm stora bitar. Slå på krossade tomater, köttbuljong och vin. Lägg i lagerblad, salta och peppra. Sätt timern på 6 timmar och värmen på hög. När det är cirka 30 minuter kvar, skär paprikorna i bitar och låt dem puttra med den sista tiden. Servera med gräddfil, råris och färsk persilja.
Har du ett superbra recept på gulasch? Vad brukar du ha i din?
bild:Linnéa Seidel
 

17
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Matpärlan
7 år sedan

Lät riktigt gott! Har aldrig lagat gulasch, men gulaschsoppa. Gott med nybakat bröd till!
Kram, Carina

Lina K
Lina K
7 år sedan

Vilken crock pot har du som kan steka? Är det samma som den man kunde vinna i helgen?
Tänkte jag ska köpa en snart men det är så svårt att veta vilken man ska välja.. Det jag vet är att jag ska köpa en av de större. 😀
Mvh Lina

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Lina K
7 år sedan

Hej Lina,
Nej det är inte samma modell som man kunde vinna. Min är en:
”Slowcooker 5,6l – multifunktionell, timer
Den slowcooker som är vår toppmodell, programmerbar med många olika funktioner. I den här kan du enkelt förbereda dina långkok, med att t ex bryna direkt i den innan det ska med i långkoket. Du kan också rosta, ångkoka, koka ris mm. Du kan till och med använda den som en ugn. Allt gör du enkelt i den här slowcookern som gör att man kan göra något annat under dagen medan den lagar middagen. Innergrytan är av aluminium och locket är av glas.”
Den är himla bra 🙂

Jenny Östlund
Svara på  linneasskafferi
7 år sedan

Du menar väl belagd aluminium ? En del får ju nervösa konvulsioner om de hör talas om grytor i aluminium, det ä ju riktigt att sura eller syrliga produkter Inte ska beredas i alugrytor. Funkar dock för att koka potatis, morötter och annat basiskt.

trackback
7 år sedan

[…] i morgon med massor av härliga tillfällen att äta god vardagsmat! Först ut en helt fantastisk gulasch som jag gjorde för någon vecka sedan. Låt den puttra redan på söndagen, så är det bara att […]

trackback
7 år sedan

[…] av härliga tillfällen att äta god vardagsmat! Först ut en helt fantastisk gulasch som jag gjorde för någon vecka sedan. Låt den puttra redan på söndagen, […]

Agnes Jiseborn
7 år sedan

Mums vad gott detta ser ut!

Katarina Alfredsson
Katarina Alfredsson
7 år sedan

Hej!
Ser att du har samma crockpot som jag nu beställt.
Undrar lite om dom andra funktioner, har du testat dom. Tittar runt på din sida och ser många goda recept. Gulaschen skall jag absolut prova.
Hälsningar Katarina

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Katarina Alfredsson
7 år sedan

Hej,
Ja, jag använder ofta ”stekfunktionen”. Då man kanske vill bryna på kött/kyckling eller försteka lök ihop med kryddor för att få fram smakerna. Så den använder jag ofta. Eller om man vill reda av en gryta/soppa så är det väldigt smidigt att kunna koka upp allt direkt i Crock-Potten. Sen kan jag tipsa om ångfunktionen om man ska koka ris till många. Supersmidigt!!
Kram

N
N
7 år sedan

Supergod! Nu testar jag kycklinggrytan!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  N
7 år sedan

Så härligt att höra!

N
N
Svara på  linneasskafferi
7 år sedan

Den var också super, men nästa gång ska jag testa med lite starkare ajvar. Tack för bra recept,ser fram emot fler!

Katrin
Katrin
6 år sedan

Hej,
Om man skulle vilja förlänga koktiden förutsätter jag att man kan dra ner värmen till medel eller låg, hur många timmar behöver den stå då tro? Tänkte sätta igång denna härliga gryta imorgon och komma hem lagom till att paprikorna ska i, 6 timmar blir ju då tyvärr för lite 🙁

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Katrin
6 år sedan

Min Crock Pot har en eftervärmningsfunktion, är det inte jättelång tid det gäller kanske den kan stå på eftervärme. Men skulle jag köra hela köttgrytan på låg skulle jag nog sätta minst 8 timmar för att köttet ska hinna gå klart ordentligt 🙂

Tina
Tina
6 år sedan

Ifall man ska göra detta i en vanlig gryta, hur lång tid tar det då? 6 timmar ska det väl inte ta?

Ingrid öhlund
Ingrid öhlund
6 år sedan

De måste prövas

svante
svante
6 år sedan

Du har ju kopierat receptet från Crocpots hemsida, såväl bilder. Not impressed!!
Kanske ska skicka det till crocpot då de har copyright på sina saker, eftersom du inte uppger källan.
länk: https://www.crockpot.se/recept/gulaschgryta/

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  svante
6 år sedan

Hej Svante,
Det är så att Crock Pot har använt mitt recept och min bild på deras hemsida. Så jag har inte kopierat deras material. Alla bilder och recept här på bloggen är mina egna. Om inget annat uppges!
Trevlig kväll!
Linnéa

Kristina
Kristina
6 år sedan

Hej!
Hur många personer räknar du med att receptet räcker till? Tänkte göra detta receptet när vi är ca 10 vuxna…kanske får dubbla det då??

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Kristina
6 år sedan

Hej Kristina, ja men om du dubblar receptet borde det räcka till 10 personer tycker jag. Servera gärna lite gott bröd till, då räcker det ännu bättre 🙂

Loppi skiphop

Nästa inlägg

Exklusiv välkomstbonus på LOPPIshopping

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x