Rulltårta med hallon – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Rulltårta med hallon

rulltårta

 

Idag kära vänner är det rulltårtans dag! Jag tycker det är superkul med alla roliga temadagar som är. Man kan ju liksom själv välja om man vill göra något av det eller inte. Och varför inte bjuda sina nära och kära på en härlig rulltårtsbit dagen till ära. Vem blir inte glad av det liksom?

Så dagens recept får bli en härligt saftig rulltårta med hallon och grädde. Självklart är den som allra godast när den är nybakad. Men blir det en bit över går det bra att frysa. Ta fram den och ät den lite sådär halvtinad, då smakar hallongrädden nästan som glass. Mycket mumsigt!

Dom två stora fördelarna med rulltårta är:

  • Det går sjukt snabbt att göra. 5 minuter i ugnen är allt den behöver. Hur smidigt är inte det liksom?!
  • Den går precis lika bra att göra på potatismjöl, så får man en helt glutenfri variant till dom som är lite känsliga mot det.

När man ska lossa pappret från rulltårtan kan själva bottnen lätt fastna. Prova att pensla bakplåtspappret med lite vatten, då brukar det släppa enklare.
rulltårta

 

Rulltårta med hallon:

3 ägg
1 1/2 dl socker (jag hade muscovadosocker, det ger en lite mer kolaaktig smak)
2 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
strösocker

2 dl grädde
3 dl halvtinade hallon

 

Vispa ägg och socker riktigt poröst. Sikta i potatismjölet och bakpulvret. Rör om väl. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Bred ut smeten. Grädda i 200°C i cirka 5 minuter. Tag ut rulltårtan ur ugnen. Strö ut socker på ett ark bakplåtspapper och stjälp försiktigt upp kakan så att ovansidan hamnar mot sockret. Lossa försiktigt bakplåtspappret som sitter fast i kakan. Låt svalna något.

Vispa undertiden grädden och ha i hallonen. Bred detta över kakan och rulla ihop till en tight rulle. Börja från ena långsidan. Rulla sedan in rulltårtan i bakålåtspappret med skarven nedåt. Låt vila en stund i kylen.

 

Bild :Linnéa Seidel

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.