Enkel kycklinggryta

kycklinggryta med smaksatt creme fraîche
Hej från ett soligt Sala!
 
Idag tänkte jag bjuda er på ett sådant där bra vardagsrecept på kyckling. Enkla vardagsrecept är sådant man inte kan ha för mycket av känner jag. Det ska gå skapligt fort, vara lättlagat men smaka som om du lagt ner hela din själ i det. Jag vet, det är en svår ekvation, men det finns några små tips och trix man kan ta till för att få vardagsmaten att bli enklare att laga om smaka lite, lite bättre.

  • Använd små genvägar som inte innebär massa helfabrikat, men som kan spara tid i din matlagning. Att köpa färdigkokta rödbetor kan tillexempel vara en sådan sak. På ett par minuter har du mixat ihop en gudagod rödbetshummus!
  • Se till att ha färska kryddor och citron hemma. De flesta rätter blir så mycket godare om du får pressa i lite citron, strö lite färska örter över och sedan salta.
  • Botanisera bland smaksatt färskost och creme fraîche! Hitta de smaker du och familjen gillar bäst. Sen kan du enkelt göra en snabb pastasås eller som här, en otroligt god kotlettgryta.
  • Gör gärna lasagne, grytor och köttfärssås dagen innan. Det blir inte bara rysligt lättlagat den dagen de ska ätas, det smakar så mycket bättre dagen efter!

 
kycklinggryta med smaksatt creme fraîche
Här skiner solen verkligen från en blå himmel just nu. Så jag ska bara skriva klart det här och sedan ta en härlig promenad med hunden innan jag fortsätter arbetet. Det är det härliga med att vara egen. Att vill jag ta en promenad mitt på dagen för det är så härligt väder ute, ja då kan jag faktiskt göra det!
Men först receptet på min enkla kycklinggryta som passar perfekt att göra så här en solig tisdag!
Enkel kycklinggryta:
1 kg kyckling
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
salt & peppar
2 dl smaksatt creme fraiche
ca 2 dl mjölk
15 körsbärstomater
1 tsk soya
citron
färsk persilja
1 fp fetaost
Skär ner kycklingen i mindre bitar och bryn den hastigt. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek den mjuk, krydda med salt och peppar. Blanda kyckling, lök, creme fraîche, mjölk, tomater och soya i en gryta och låt koka upp under lock. Låt koka tills kycklingen är helt klar, ca 10 minuter. Späd ev med mer mjölk om så behövs. Smaka av med citron och finhackad persilja. Smula över fetaosten.
Servera med grönsaker och kokt couscous eller ris.

20
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jättetråkig blogg (SKOJA.)
7 år sedan

Åhhh har typ letat efter något liknande recept. Det här ska jag verkligen prova!

Monica
Monica
7 år sedan

Hej hur gör jag för att skriva ut ett recept? har letat men inte hittat en sådan funktion.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Monica
7 år sedan

Jag håller på och kolla om det finns möjlighet att få till en sådan funktion!

Anna
Anna
6 år sedan

Hej! Tänkte bjuda på denna i helgen. Undrar bara vilken smaksatt cremefraiche som passar? Mvh Anna

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Anna
6 år sedan

Så kul! Har kört både med någon med vitlök/örter och någon med soltorkade tomater. Man kan ta lite vad man gillar 🙂

Natalie
Natalie
6 år sedan

Testade detta som dagens fredagsmiddag, yummie så gott det blev! Denna blir en ny favorit hemma hos oss!

Liselott
6 år sedan

Testade denna idag och det blev riktigt gott. Använde Arlas créme fraiche med grillade grönsaker. Kommer absolut att göra den igen. 🙂

Jenny
6 år sedan

Kan man lägga kycklingen i en form istället, koka upp såsen och sen tillaga den i ugnen istället?
Tack för en inspirerande blogg😊

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Jenny
6 år sedan

Det kan man med all säkerhet göra!

Maria
Maria
6 år sedan

Hur många personer är grytan till ca?

bönpasta med kyckling och pesto

Nästa inlägg

5 enkla pastarecept- Veckans mat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x