Pestosås

pestosås med yoghurt
Kalla såser, gärna gjorda på yoghurt tar jag gärna till så här på sommaren. Den här såsen har jag gjort på turkisk yoghurt och pesto, en perfekt kombination! Jag brukar smaka av med lite salt och en skvätt citron och på ett litet kick har du en enkel sås som passar till det mesta.
Den är oemotståndligt god att ha till grillad eller ugnsbakad lax, till kyckling eller som dressing till en sallad. Det bästa är att även mina barn gillar den!
Jag föredrar kalla såser året om, jag är inte speciellt förtjust i gräddiga, varma såser. Utan tycker det känns betydligt fräschare och lättare med en kall variant
pestosås med yoghurt
Här började vi dagen med frukost på altanen, så underbart! Nu blev det lite mulet men har lovat barnen att vi ska åka till sjön och bada en sväng efter lunch.
Själv fick jag världens huvudvärk precis men hoppas den går över och inte blir till migrän. Sådant har man inte tid med dagar som dessa 🙂
Ikväll ska vi testa brudsminkning och imorgon är det dags att provgöra naglarna. Bordsplaceringen håller vi på med för fullt och just nu känns det som om det hade kunnat få vara ett par veckor extra till bröllopet för att vi ska hinna med allt. Men det får kanske bli ett par sena kvällar den här veckan, så är vi kanske i fas igen!
Isac verkar vara helt återställd efter hjärnskakningen, så veckan som kommer kan alla vara på jobb och förskola som vanligt! Jag har en tur till Stockholm inbokad, en plåtning för tidningen Amelia och så kommer p4 Västmanland hit på torsdag och vi ska göra en supergod midsommardessert! Så känns som om veckan är fullproppad med härligt jobb!
 
 
Men nu till receptet på såsen. Enklare och godare än så här blir det knappt. Precis som jag gillar det!
Pestosås:
2 dl turkisk yoghurt (eller annan yoghurt, ta den du gillar bäst)
2 msk pesto
1 msk citron
flingsalt
 
Blanda turkisk yoghurt, pesto och citronsaft. Smaka av med lite salt. Låt gärna stå mins 30 minuter innan servering. Då blir den som allra godast!
Andra goda såser att göra nu så här på sommaren är min hemgjorda, kalla bearnaisesås, romsås och hjortronsås. De två sistnämnda gör sig utmärkt till en helgrillad laxsida. Kanske något att satsa på till midsommar?

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
enkel potatissallad

Nästa inlägg

Potatissallad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x