Vegetarisk taco – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Vegetarisk taco

vegetarisk taco

FREDAG! Alltså, fast jag älskar mitt arbete så älskar jag fredagar! Så fint med lite extratid med familjen, förhoppningar om sovmorgon och lite mindre stress. Jag gillar helg jag! Och vad passar bättre att inleda helgen med än en klassisk fredagstaco!?
Jag vet att ni är många där ute som väljer att äta mindre kött. Därför tänkte jag tipsa er om hur jag gör vegetarisk taco. Det är faktiskt inte alls svårt. Nästan enklare än att steka på köttfärs.

Jag lagar mycket vegetariskt, men försöker att använda så lite halv och helfabrikat som möjligt. Därför blir det mycket bönor och linser hemma hos oss. Och just bönor och linser passar otroligt bra till tacos!

vegetarisk taco

Fredagar är som sagt en favoritdag. Jag har yngsta sonen Isac hemma och vi brukar ha så mysigt, bara han och jag. Det är så sällan man får möjlighet att bara umgås med ena barnet när man har fler. Det blir liksom inte så. Därför njuter jag extra av de här fredagarna. Även om vi spenderar dom i soffan, han kollar tv och jag jobbar, så är det så lugnt och fridfullt. Var det så att bara ha ett barn? Jag mins inte ens.
Men idag får vi extra mycket tid ihop, min yngsta och jag. Sebastian tar nämligen med sig Axel i eftermiddag och åker till Yoump. Tyvärr blir det nämligen ofta konflikter mellan dom. Speciellt när hela familjen är tillsammans. Axel är precis som jag. Vet exakt vilka knappar han ska trycka på för att reta gallfeber. Men när bara dom två gör saker tillsammans brukar dom ha det superbra. Tyvärr blir det oftast så att jag och Axel gör saker ihop, medan Sebastian och Isac gör grejer. Så under våren här ska vi försöka dela upp oss lite, hitta på saker med barnen utan att det andra syskonet är med. Jag tror det är jätteviktigt. Speciellt när man har som vi, ett barn som alltid tar väldigt mycket plats och ofta får sista ordet…

Så idag blir det jag och Isac hela dagen. Han beställde pasta med köttfärssås utan köttfärssås till middag. Jag omförhandlade det hela till hamburgare och strips. Sen har jag bestämt att det blir glass och Disneyfilm. Vilken återstår att se..

vegetarisk taco


Så tillbaka till fredagstacosen. Jag brukar göra två varianter. Beroende på hur den ska ätas. Ska vi äta helt vanlig taco brukar jag använda linser på tetra. Som de här från ZETA. De är väldigt fina i konsistensen och passar ypperligt att ersätta vanlig nötfärs med.

Ska jag göra tacopaj eller tacolåda, då brukar jag använda mig av röda linser. Det receptet kommer under nästa vecka!

Vegetarisk taco 4 port:

2 fp linser
1
 fp tacokrydda
ca 1 dl vatten

Skölj linserna, värm dom sedan i en stekpanna tillsammans med kryddor och vatten. Lått allt koka ihop.
Servera till dina favoritgrönsaker och tillbehör. Superenkelt och ett perfekt alternativ till köttfärs.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.