Sega toscasnittar – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Sega toscasnittar

toscasnittar

Jag älskar att experimentera i köket, att hitta på nya recept av gamla klassiker. När jag såg att Camilla som har den grymt fina bakbloggen My Kitchen Stories hade gjort  sjukt fina toscasnittar blev jag sugen på att testa att göra egna. Sega kolasnittar i kombination med härlig toscasmet. Kan det liksom bli bättre än så?
Knappast!
Hade jag haft lite pistagenötter hemma hade jag finhackat dom och strött över toscasmeten. Men jag och barnen passade på att baka dom här nu på sportlovet, så jag fick ta av vad vi hade hemma helt enkelt. Vi gjorde iordning en omgång toscasnittar och chokladbollar, sen klädde vi på oss alla ytterkläder vi kunde hitta och tog sparken i -12 °C (kändes som -25 °C, minst!), strålande sol och hysterisk blåst till min mormor och morfar. Där blev det först pannkaka, sen fikade vi på allt gott vi hade med oss. Efter det var det bara att sparka hem igen. Har ni testat att köra två barn på spark i motvind någon gång? Jisses så svettig jag blev!

 

toscasnittar

Det iskalla vädret här har fortsatt hålla i sig. Och som ett brev på posten har vårat vatten frusit. Flera gånger på bara ett par dygn. Och tillsist så frös ett rör sönder. Då är det himla tur att man har fina grannar runt omkring som ställer upp och kommer med verktyg och rördelar fast det är kväll, kolsvart ute och bara fixar allt. Det är guld värt! Så nu fungerar vattnet, rören är extra isolerade, värmefläkt och frostvakt är igång, huset är nystädat och allt känns lite bättre mot tidigare idag.

Till mina toscasnittar tog jag mitt helt vanliga recept på kolakakor, men gjorde en toscasmet som jag klickade ut i mitten. Segt, sött och så gott!

Toscasnittar:

100 g smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 knivsudd  äkta vanilj
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl

1/2 dl strösocker
1 msk mjöl
1/2 dl sirap
1/2 dl grädde
ca 100 g mandelspån eller hackade nötter

Värm ugnen till 175 °C

Rör smöret vitt och fluffigt tillsammans med sockret i en bunke. Använd gärna elvisp.
Vispa ner sirap, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt mjölet lite i taget tills du får en fin kakdeg.

Blanda socker, mjöl, sirap och grädde i en kastrull. Låt koka upp och koka i lika 5 minuter

Dela degen i 2 delar och rulla ut dem till längder på en plåt med bakplåtspapper och platta ut den en aning med hjälp av fingrarna. Gör en fördjupning längst med i vara längd och klicka i toscafyllningen.
Grädda i cirka 15 minuter tills de får fin gyllene färg. Skär genast längderna i sneda bitar och låt dem svalna helt på plåten.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.