Sega toscasnittar

toscasnittar
Jag älskar att experimentera i köket, att hitta på nya recept av gamla klassiker. När jag såg att Camilla som har den grymt fina bakbloggen My Kitchen Stories hade gjort  sjukt fina toscasnittar blev jag sugen på att testa att göra egna. Sega kolasnittar i kombination med härlig toscasmet. Kan det liksom bli bättre än så?
Knappast!
Hade jag haft lite pistagenötter hemma hade jag finhackat dom och strött över toscasmeten. Men jag och barnen passade på att baka dom här nu på sportlovet, så jag fick ta av vad vi hade hemma helt enkelt. Vi gjorde iordning en omgång toscasnittar och chokladbollar, sen klädde vi på oss alla ytterkläder vi kunde hitta och tog sparken i -12 °C (kändes som -25 °C, minst!), strålande sol och hysterisk blåst till min mormor och morfar. Där blev det först pannkaka, sen fikade vi på allt gott vi hade med oss. Efter det var det bara att sparka hem igen. Har ni testat att köra två barn på spark i motvind någon gång? Jisses så svettig jag blev!
 
toscasnittar
Det iskalla vädret här har fortsatt hålla i sig. Och som ett brev på posten har vårat vatten frusit. Flera gånger på bara ett par dygn. Och tillsist så frös ett rör sönder. Då är det himla tur att man har fina grannar runt omkring som ställer upp och kommer med verktyg och rördelar fast det är kväll, kolsvart ute och bara fixar allt. Det är guld värt! Så nu fungerar vattnet, rören är extra isolerade, värmefläkt och frostvakt är igång, huset är nystädat och allt känns lite bättre mot tidigare idag.
Till mina toscasnittar tog jag mitt helt vanliga recept på kolakakor, men gjorde en toscasmet som jag klickade ut i mitten. Segt, sött och så gott!
Toscasnittar:
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 knivsudd  äkta vanilj
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 msk mjöl
1/2 dl sirap
1/2 dl grädde
ca 100 g mandelspån eller hackade nötter
Värm ugnen till 175 °C
Rör smöret vitt och fluffigt tillsammans med sockret i en bunke. Använd gärna elvisp.
Vispa ner sirap, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt mjölet lite i taget tills du får en fin kakdeg.
Blanda socker, mjöl, sirap och grädde i en kastrull. Låt koka upp och koka i lika 5 minuter
Dela degen i 2 delar och rulla ut dem till längder på en plåt med bakplåtspapper och platta ut den en aning med hjälp av fingrarna. Gör en fördjupning längst med i vara längd och klicka i toscafyllningen.
Grädda i cirka 15 minuter tills de får fin gyllene färg. Skär genast längderna i sneda bitar och låt dem svalna helt på plåten.

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Natalie
Natalie
6 år sedan

Hej, vilken sirap ska det vara? Ljus eller mörk?
Mvh Natalie

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Natalie
6 år sedan

Jag använder alltid ljus sirap i kakor.

Camilla
6 år sedan

Åh vad kul att du blev inspirerad fina Linnea! Ser sjukt goda ut 😍❤️

Sandras Matkrypin
6 år sedan

De ser så sjuuukt goda ut! Vilken perfekt småkaka <3

trackback
6 år sedan

[…] ett recept via FB på Linnéas Skafferi. Maken blev helt lyrisk när jag hade baka kakor till honom under tiden då han har varit iväg och […]

trackback
5 år sedan

[…] på snittar, de sitter sällan fel med en snitt ovsett sort. Har lånat recept av Linneas skafferi (https://www.linneasskafferi.se/2018/02/28/sega-toscasnittar/). Jätte […]

vegetarisk lasagne med halloumi, spenat

Nästa inlägg

5 goda pastarecept

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x