10 recept på julgodis

 
wienernougat
Passa på att göra julgodis redan nu i helgen! Jag har knåpat ihop en hel lista med 10 goda recept på julgodis. Allt från klassisk knäck till fudge, veganska pepparkaksbollar och doppade fikon. Det finns något för alla alltså!
En riktig klassiker är wienernougat. Och vet ni, det är faktiskt riktigt enkelt att göra själv! Plus att det är otroligt gott!
pepparkaksbollar, veganska, vegan
Ett nytt recept för i år är hemma hos oss är de här veganska pepparkaksbollarna. Lätta att göra och supergoda!
saffransfudge
Saffran hör ju verkligen julen till, så därför var jag tvungen att ta fram ett recept på saffransfudge. Fudge som liksom bara smälter i munnen. Så otroligt gott!julgodis, saffran, kola
När vi ändå pratar om saffran, har ni testat saffranskola med flingsalt? Så gott!
gräddkola med brynt smör
Ett av bloggens mest alla populära recept på julgodis är utan tvekan gräddkola med med brynt smör.klassisk knäck, recept, jul
Ingen jul utan knäck! Det är helt klart mitt favoritjulgodis! Och helst ska det inte piffas till med massa konstigheter. Bara finhackad mandel. Jag provade att strö lite flingsalt över vissa. Självklart blev det gott, men allra godast är helt klassisk knäck!knäckklubbor, knäck, knäckstrutar, kolaklubbor, dansukker
Vill man inte äta knäcken i knäckformar kan man alltid göra fina små knäckklubbor istället! Det här var hur mysigt som helst att göra!
recept brända mandlar
Någon mer här som älskar brända mandlar? Vi köper det alltid på marknader. En liten påse räcker. Sedan är man rätt nöjd. Men visste du att det är rätt enkelt att göra själv?
chokladdoppade fikon¨Vill man göra det lite enkelt för sig, ja då ska man kolla in de här två sista recepten. Och faktiskt är det två av mina favoriter. Chokladdoppade fikon är så lätt att göra och blir riktigt gott!

Jag är ju en sådan person som gillar frukt och mandel. Jag vet, det ÄR ett tecken på att man inte är 20 längre, men så får det vara. En variant på denna choklad hittar ni här. Små fina frukt och mandelchokladbitar. Lätt att göra och inte så sött och sliskigt!
 
Vilket julgodis är din favorit?

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kristina
5 år sedan

Tack för dina fina och inspirerande recept. Hittade din sida när jag letade efter krossad potatis i ugn. Nu hittade jag också nya recept på julgodis som jag MÅSTE prova. Wienernougat och kanderade mandlar är favoriter sedan tidigare./ Kristina

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Kristina
5 år sedan

Så kul att du hittat till mig 🙂 Hoppas du kommer finna fler inspirerande recept här!

Jenny Borg
Jenny Borg
5 år sedan

Tack för en trevlig blogg! Gjorde dina Brända Mandlar och Saffransfudge. Båda var jättegoda 👌/Jenny

julgodis, saffran, kola

Nästa inlägg

Saffranskola med flingsalt

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x