Fyllda chokladbollar – Linnéas Skafferi
linneasskafferi

Linnéas Skafferi

Fyllda chokladbollar

alla hjärtans dag

Hej härliga onsdag. Här har det nästan känts som vår i luften idag! Med 7 varma grader och en sol från en klarblå himmel. Men än har vi en hel massa snö kvar, som garanterat inte försvinner i första taget. Men jag har ingen brådska med våren. Jag tycker det här är fint. Jag gillar vintern.
I morgon är det ju alla hjärtans dag. Och jag kunde inte låta bli att bjuda på ännu ett recept som passar denna högtid. Det här är så lättfixat att ni hinner göra det i morgon, utan problem. För jag pratar fyllda chokladbollar, mina vänner. Chokladbollar hinner man alltid göra! Och dagen till ära har jag fyllt dom med nougathjärtan. Fint va?
Ett perfekt pyssel att göra tillsammans med barnen, eller sin älskling i morgon!

alla hjärtans dag

Nu är det superduper-dags att åka och hämta upp barnen efter fritids och förskola. Axel har träning på onsdagar, så då behöver vi komma hem i skaplig tid så han hinner äta kvällsmat i lugn och ro innan det är dags att åka. Själv ska jag på styrelsemöte i föräldraföreningen ikväll, sen tänkte jag åka till gymmet och dra av ett intervallpass. Så tur att förmiddagen varit ganska lugn här hemma, för eftermiddagen och kvällen blir fullspäckad känner jag.

alla hjärtans dag

Jag utgår alltid efter mitt klassiska recept på chokladbollar. Sedan tillsätter jag olika smaker efter vad för recept jag vill skapa. Idag valde jag som sagt att fylla dom med nougathjärtan (ni vet sådana som man kan köpa i en hjärtformad ask..) Men du kan såklart fylla med vilken choklad du helst föredrar.

 

Fyllda chokladbollar:

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
3 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver
3 dl havregryn
2 msk kallt kaffe

nougathjärtan

Vispa smör och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt sedan kakao, vanilj, havregryn och kaffe. Fortsätt vispa tills smeten går ihop helt.

Tag en klick chokladbollssmet och lägg ut i handen, platta till. Lägg i ett hjärta och forma smeten runt chokladbiten. Upprepa med resterande chokladbollssmet.

Rulla i pärlsocker, kokos, strössel eller frystorkad frukt.
Förvara i kylen.

 

Har ni också börjat få vårkänslor hos er? Eller är det fortfarande vinter?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
linneasskafferi

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.