Dessert i glas till påsk

cheesecake i glas, lemon curd, efterrätt
Påsken kommer alltid lika snabbt inpå. Oavsett om den är sen eller tidig, så överrumplas jag lite av den. För där i januari, när man ser över terminen, då känns den så otroligt långt bort. Men innan man vet ordet av pyntas det med fjädrar och ägg. Jag gillar när påsken är så här sen som den är i år. När det faktiskt har chans att bli lite vår ute. Även om vi idag vaknade upp till -8 grader så ska den kommande veckan bli fin, med massor av plusgrader. Det ser vi fram emot
För något år sedan gjorde jag en liknande dessert i glas till påsk. Otroligt enkelt, fräscht och framförallt gott! En klick lemon curd varvat med en fluffig kräm och så spröda digestivekex i kontrast. Och allt toppas med färska bär. Så gott!
Gör iordning dom precis innan de ska serveras, då blir de som allra godast!
cheesecake i glas, lemon curd, efterrätt
Idag vaknade vi som sagt upp till massor av minusgrader, men solen skiner och det ska bli en fin dag. Jag och Isac ska nog passa på att åka och handla inför helgen nu på förmiddagen. Sen kommer Axel och hans kompis Matias med bussen från skolan efter lunch. Grabbarna fick ny studsmatta igår så den måste hoppas in ordentligt.
När Axel var liten var jag sådan motståndare mot studsmattor. Fula var dom! Så över min döda kropp att vi skulle skaffa en sån!
Men som jag älskar vår studsmatta!!! För Isac som har en del explosiv energi att göra av med är det perfekt att gå ut och hoppa en stund!
Eftersom hela påsklovet ser ut att bli fint här kan jag gissa att barnen kommer spendera lovet på studsmattan 🙂
 
Dessert i glas till påsk, 4 glas:
2 dl vispgrädde
200 g creme cheese
2 msk florsocker
3 dl lemon curd
digestivekex
färska bär
Vispa grädden tills mjuka toppar bildas. Blanda creme cheese med socker och rör ner detta i grädden. Vispa tills du får en klumpfri kräm.
Krossa digestivekexen. Varva kex, färskostkräm och lemon curd i fina glas. Toppa med färska bär. Ät direkt.
 
Lemon curd:
3 citroner
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 äggulor
50 g smör
Tvätta citronerna noga. Riv skalet och pressa saften ur dom. Vispa upp socker, ägg och äggulor i en skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Tillsätt citronskal och saft. Rör tills du får en tjock kräm, cirka 15 minuter. Skär smöret i små bitar och tillsätt det mot sluten. Låt svalna och förvara i en tät burk med lock i kylskåpet.
En perfekt dessert att avsluta påskmiddagen med!

25
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jenny
Jenny
5 år sedan

Jättefin bild du har tagit! Kul med olika glas till desserterna. Det ser jättegott ut. Vänlig hälsning Jenny.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Jenny
5 år sedan

Tack så mycket Jenny <3

glass utan socker, glass utan glassmaskin

Nästa inlägg

Jordgubbsglass på två ingredienser

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x