Hej andra adventshelg.
Vi firade in den med att baka ett helt gäng pepparkakor med barnen igår. Och tänka er, 3 barn och 3 vuxna hade en himla fin eftermiddag. Utan tjafs eller bråk. Så härligt att få ha en fin stund tillsammans. Eftersom det främst var för att barnen skulle få en kreativ och mysig stund köpte jag färdig kristyr. Men nästa gång tror jag att jag lägger någon minut på att göra egen kristyr och färgar. För min krystyr är faktiskt så mycket bättre och enklare att arbeta med än den köpta.
Idag har vi varit på Axels juluppvisning. Hela idrottshallen full av förväntansfulla barn och ungdomar som visade upp allt dom lärt sig på gymnastiken och freerunningen under terminen. Så kul att se all rörelseglädje! En stor eloge till alla härliga ledare som lägger ner så mycket tid!
Nu har vi landat i soffan. Med mat i magen och Ett päron till farsa firar jul på tvn. En tradition vi har att varje år kolla på den.
Nu har Axel sett den så många gånger att han faktiskt kommer ihåg vad som händer i filmen. Isac hinner inte med att läsa än, men det är så mycket snubbelhumor i filmen att han gärna tittar ändå 🙂
Imorgon ska jag träna och sen är det kalas hos min kusin som fyllt. Och så var den adventshelgen slut. Tiden verkligen rusar fram just nu!
Orkar man inte baka egna pepparkakor kan det vara fint att bara dekorera färdigköpta pepparkakor. Fint att få vara lite kreativ utan att det behöver vara så stor insats liksom. Och de blir extra fina att duka fram till adventsfikat!
Kristyren blir väldigt fast, fin och passar perfekt att både dekorera och sätta ihop pepparkakshus med. Jag har använt mig av det här receptet i massor av år. Så det är välbeprövat!
Jag tycker det blir allra bäst att fylla upp en spritspåse och använda en väldigt liten, rund tyll. Eller om man gör en spritspåse av bakplåtspapper. Det fungerar också!Kristyr till pepparkakor och pepparkakshus:
1 äggvita
1 kork ättika (till pepparkakshus) 1 msk citron till dekoration av pepparkakor
drygt 4 dl florsocker
Vispa äggvitan riktigt hårt och fast. Tillsätt ättika eller citron och vispa ytterligare en stund. Rör sedan i florsockret.
Kristyren ska vara fast i konsistensen.
Fyll upp i en spritspåse och spritsa.
Får du kristyr över eller vill göra den i förväg är det bara att förvara den i kylen. Jag brukar sätta en påsklämma i båda ändarna om spritspåsen är öppnad.
Nu ska jag ägna mig åt filmen igen <3 Hoppas ni alla har en riktigt fin lördagskväll!
Idag har jag bakat dina Milanosnittar, helt underbara!
Tack snälla du för receptet, fungerade perfekt.
Åh så kul att höra! Dom är verkligen supergoda!
Hej, om jag lägger kristyren i en spritspåse med påsklämma i båda ändarna och förvarar den i kylen till morgondagen då den ska användas, blir den inte hård då? Går inte förvara i rumstemperatur? 🙂
Hej, kristyren håller bäst om du förvarar den i tät påse i kylen, låt den bli mjuk i rumstemperatur innan den används bara☺️