One pot risoni

One pot risoni

One pot risoni, middagen för dig som

  1. inte kan laga mat
  2. inte vill lägga tid och energi på att laga mat
  3. vill äta riktigt god mat

Hur bra låter inte det? Anledningen är att du liksom inte behöver kunna laga mat. Alla smaker finns redan där. I den grillade paprikan, i färskosten, i basilikan och i parmesanen. Allt läggs i en ugnsform och 30 minuter senare har du en drömgod middag klar. Utan större ansträngning alls.
Den här middagen lagas enkelt i ugnen, men du kan också göra den på spisen.
Idag har jag smaksatt den med grillad paprika, basilika och färskost med smak av vitlök. Men du kan såklart smaksätta den med vad du och din familj gillar allra bäst.

Risoni är en slags pasta som i storlek liknar ris. Men är som vilken annan pastasort som helst. Och gör sig utmärkt i denna one pot-rätt.

Jag blandade allt och körde in det i ugnen. Men du kan självklart göra detta i en stekpanna/gryta på spisen.

Andra goda smaksättningar jag kan tänka mig är:

-fetaost och soltorkade tomater
-pesto och tomater
-färska örter och vitlök
-ajvar, oliver och fetaost

Ja men det är verkligen bara fantasin som sätter gränser här.

Jag använde en färskost med smak av vitlök. Men även den går ju att byta ut till en smaksättning man tycker allra bäst om.

One pot risoni 4 port:

200 g färskost med smak av vitlök
4 dl risoni
ca 200 g grillad, inlagd paprika
2 vitlöksklyftor
1 kycklingbuljongtärning
ca 700 g kyckling (innerfilé)
ca 9 dl vatten
örtsalt
1 dl finriven parmesan
färsk basilika

Ha upp färskosten i mitten av en ugnsfast form. Häll ut risoni runt om. Finhacka och vitlök, fördela den över risonin. Hacka paprikan och ha i den.Smula över buljongtärningen och lägg i kycklingen. Slå på vattnet och krydda med örtsalt.
Baka i ugnen i 225°C i ca 20 minuter. Tag ut och rör om så allt blandas. Smaka av pastan och tillsätt eventuellt lite mer vatten om det behövs. Strö över parmesanen och gratinera i ytterligare 7 minuter eller tills pastarätten börjar få fin färg. Strö över massor av färsk basilika och servera direkt.

Middagen är klar på ca 30 minuter och du kan äta den här i fler varianter än du kan tänka dig!


En annan lättlagad pastafavorit är den här raviolin med färskostsås.


18
Prenumerera
Notis om
guest

5 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria Ledin
Maria Ledin
3 månader sedan

Hej !
undrar om du lägger dit kycklingen rå? är den hel eller i strimlor?

Maria Ledin
Maria Ledin
3 månader sedan

Låter gott,ska kycklingen vara rå? Strimlad eller hel?

Peter Andersson
Peter Andersson
10 dagar sedan

Jag kanske är blind. Men var och när ska paprikan i?

Nästa inlägg

4 frukostar barnen älskar

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x