Meal prep taco burritos
Här står sommarlovet för dörren precis vilken dag som helst och jag tycker det passar fint att tipsa om mat du kan laga och fylla upp frysen med inför sommaren. Mat som passar fint att ta med till stranden, på picknick eller som barnen enkelt själva kan ta upp och värma till lunch. Och till den kategorin hör taco burritos.
Här har jag använt sånt hela familjen gillar och som passar att frysa eftersom jag visste att de skulle åka raka vägen ner i frysen. Köttfärs, salsa, majs och paprika. Allt funkar fint att frysa. Men ska de ätas samma dag kan du såklart ha färska grönsaker som sallad, gurka eller tomater i.
Jag brukar utgå från en bas som passar alla. Sen är det enklare att tillsätta saker i några få eller servera på sidan om. Hade jag gjort dessa till mig hade jag nog även haft i en rejäl mängd bladspenat, bönor eller linser och kanske lite fetaost!
Jag som är uppvuxen på 90-talet med skolans version av tacos föreslog att jag skulle ha i lite ris för ökad mättnadskänsla, plus att röran räcker till fler burritos. Men mina barn tyckte jag var helt koko och sa ett bestämt nej.
Men det är annars ett bra tips för att göra dom lite mer matiga och dryga ut det hela.
Taco burritos ca 8 st:
600 g nötfärs
2 påsar tacokrydda+vatten
1 burk valfri salsa/tacosås
160 g majs
1 röd paprika
2 dl riven ost
ca 8 medium tortilla
Bryn nötfärsen i en stekpanna. Ha i tacokrydda, vatten och salsa. Låt det mesta av vätskan koka bort.
Skär ner paprikan i mindre bitar och ha i den tillsammans med majs och ost i köttfärsen.
Riv loss 8 ark aluminiumfolie. Lägg ut en tortilla och ös på med lagom mängd köttfärsröra. Vik ihop till en tight rulle och rulla sedan in den i folie. Frys in direkt.
Låt antingen tina i rumstemperatur eller tag upp ur frysen, tag av folien och micra burriton.
Servera med en god sallas, salsa och gräddfil.
En enkel lunch som går att förbereda och enkelt ha nära till hands i sommar.
-Antalet burritos du får ut beror helt på hur mycket fyllning du gör. Har du i lite svarta bönor, ris och spenat går det åt fler tortillabröd.
-Dubbla gärna receptet och fyll upp frysen inför sommaren!
Hur blir konsistensen på brädet efter att man tinat det ? Finns det risk att det blir degigt eller geggigt liksom? Tacksam för svar
Jag tycker inte alls det blir degigt eller geggigt.