God morgon!
Pulled beef var precis som pulled pork en riktig fluga för ett tag sedan. Vart man än vände sig fanns det recept på dessa rätter. Och inte är det ju så konstigt att de blev populära! I med massa ingredienser i en gryta eller form, och ett gäng timmar senare har du en utsökt måltid klar. Vem gillar inte sådan matlagning liksom!?
Jag brukar använda min Crock Pot till maträtter som dessa, det är den perfekt till. Inget passande, ingen risk för att man bränner sönder grytor eller att det blir torrt. I den senaste modellen av Crock Pot kan man bryna direkt i grytan, en väldigt fiffig sak tycker jag. Har man inte en sådan funktion på sin slow cooker så går det bra att bryna köttet och alla kryddor i en stekpanna först. Slå lite vatten i stekpannan efteråt och häll ned det i grytan, så du får med alla goda smaker!
Pulled beef:
1 kg nötkött- högrev, ytterlår ellr fransyska fungerar fint
2 msk olja
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 msk Jerk
2 msk rökig paprika
2 msk whiskey
1 dl tomatpuré
500 g passerade tomater
2 dl vatten
salt och peppar
Putsa köttet från hinnor. Skiva löken tunt och finhacka vitlöken. Bryn kött, lök, vitlök, kryddor och tomatpuré i lite olja direkt i din slow cooker. Slå på whiskey, passerade tomater, vatten, salt och peppar. Rör om ordentligt. Byt till slow cooker-funktion och sätt timern på 8 timmar och på låg värme.
Rör om då och då. När köttet enkelt går att dela på med hjälp av en gaffel är det klart.
Dela allt kött och blanda med den goda såsen. Servera grönsaker, dippsåser och tortillabröd till.
Smaklig måltid!
bild:Linnéa Seidel
[…] har gjort pulled pork och pulled beef massor av gånger. Men vid det här laget har jag nästan tröttnat lite på […]
[…] beef går även att göra på spisen som ett vanligt långkok. Jag använder ett recept från Linneas skafferi som inspiration. Min något ändrade version är med mindre kött i förhållande till sås, lite […]
Rör om då och då? Då får man lägga till mycket tid för värmen försvinner ju ut.
Jo, lite värme försvinner ut. Men grytan är ju fortfarande varm och alla ingredienser är ju varma. Så jag brukar inte lägg till någon extra tid om jag lyfter på locket ett par gånger under tillagningstiden. Den brukar bli klar i tid ändå.
Hur många personer är detta recept till?
Rökig paprika? Är det någon slags fond, eller vad?
Tänker definitivt prova ditt recept! 🙂
Ja, rökig paprika är en torkad krydda. Som paprikapulver, fast rökigt paprikapulver. Lite mer smak i det bara 🙂
Det här har blivit en favorit hemma hos oss tack för tipset 🙂
Så kul att höra!
Har letat jerk lite överallt. Inte hittat. Improviserade lite kryddor som stod på innehållsförteckning.. Blir spännande att se ikväll.
Hmm, jag tror det är lite olika om butikerna tar in de här kryddblandningarna eller inte. Men hoppas du fick till en fin kryddblandning själv!
Funkar det att göra den utan whiskey?
Absolut!