Pannacotta med rabarber och vit choklad

 
efterrätt, dessert, fika, mors dag
Jag kune bara inte låta bli. Att skapa en efterrätt till som passar att göra till lilla mamma på söndag när det är mors dag. Eller ja, egentligen passar den ju att göra när som det vankas efterrätt. En pannacotta med rabarber och vit choklad. Som sommar i ett litet glas.
efterrätt, dessert, fika, mors dag
Fredagsplanen: Idag är det ledig fredag för Isac, jag har jobbat några timmar på morgonen. Men bloggen bara krånglade, så vi tog en promenad hem till mamma för lite spontanfika sådär. Hur härligt som helst att dricka kaffe och äta rabarberpaj i skuggan på deras altan. Som man längtat efter den här ljuva årstiden. Nu spelar Sebastian och Isac lite vändtia och jag ska fixa fram lite lunch.
När Axel slutar vid 13.15 plockar vi upp honom vid skolan, sen ska han klippa sig och vi ska fixa lite ärenden på stan.
Ikväll: Blir det middag med mina föräldrar för att fira mamma som fylde år igår.
efterrätt, dessert, fika, mors dag
Att göra pannacotta i lager är verkligen inte svårt. Man måste bara vara lite kreativ. Antingen gör man raka lager. Då varvar du bara de olika smakerna på pannacotta. Ja, såklart måste de olika lagren stelna ordentligt först.
Eller så kan man göra som jag gjort här. Tidigare har jag testat att låta glasen luta försiktigt i en avlång brödform. Det funkar, men de kan lätt glida lite fram och tillbaka.
Då såg jag någon som använt en tom äggkartong att luta glasen i. Alltså hur fiffigt?! Det fungerade verkligen superbra. Men ska du göra många glas, kom ihåg att du behöver fler äggkartonger.
efterrätt, dessert, fika, mors dag
Idag fick min pannacotta smak av rabarber och vit choklad. Alltså vilken drömkombination! Så gott med den söta vita chokladen i kombination med syran i rabarbern.
Precis som jag tidigare skrivit så kan rabarbern ibland få en lite tråkig färg om den är väldigt grön. Testa då att ha i ett par frysta hallon. Det ger en himla fin färg utan att det smakar hallon om det.efterrätt, dessert, fika, mors dag
Eftersom Axel inte äter laktos gjorde jag dessa på laktosfri grädde och laktosfri vit choklad. Och det fungerade hur bra som helst!
 
Pannacotta med rabarber och vit choklad 8 små glas:
Vit chokladpannacotta:
3 dl grädde
100 g vit choklad
3/4 dl Gelésocker Multi
Värm grädden i en kastrull. Hacka chokladen och rör i den. Låt chokladen smälta helt. Tillsätt gelésocker och rör om. Koka upp och låt koka i ca 1 minut.
Ställ ut 8 små portionsglas. Ställ de gärna lite på sned i ett par äggkartonger. Häll försiktigt i pannacottan till önskad form. Låt stelna i kylen. Det brukar räcka med cirka 1 timme.
Rabarberpannacotta:
500 g rabarber
ev ett par frysta hallon
1 msk citronsaft
3 dl grädde
3/4 dl Gelésocker Multi
Lägg rabarber och ev ett par hallon i en kastrull. Låt koka upp och småkaka på medelvärme under omrörning tills rabarbern helt kokat sönder och blivit ett mos. Sila moset genom en finmaskig sil. Pressa all saft ur moset med baksidan på en sked så du får ur så mycket saft som möjligt.
Blanda rabarbersaften, citron och grädde i en kastrull. Låt koka upp och tillsätt sedan gelésocker. Koka upp igen och låt koka i cirka 1 minut.
Vinkla glaset åt andra hållet i äggkartongen och slå på rabarberpannacottan. Vill du inte få en V-formad pannacotta låter du glaset stå helt plant när du slår på det andra lagret pannacotta.
Ställ i kylen och låt stelna helt. Dekorera sedan med färska bär.
 
En söt liten dessert som mamma garanterat blir glad över på mors dag!
 
 
 
 

10
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna Grahn
3 år sedan

Åh herre herre HERRE vad gott!!!
http://johannagrahn.se

Anne-Li
Anne-Li
3 år sedan

Det här måste jag testa! Vart fann du laktosfri vit choklad? 😍
Trevlig helg och tack för många goda recept!

svart diskho
3 år sedan

Din blogg är fantastisk och det finns mycket bra information här! 

Ulrika
3 år sedan

så vackert det blev med lutningen från äggkartongen.

Verran
Verran
3 år sedan

Vad fiffigt att använda gelesocker ist för gelatin! Nu gjorde du en vegetarian glad här. 😃👍

sommartårta, midsommartårta, tårta

Nästa inlägg

Jordgubbstårta med rabarber

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x